Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Med srnami in soncem
Moderator: Melona
hvala za nove fotografije. Me je lani zagrabila amber-oranžemanija s takimi toplimi barvami, a mi svetlejše v tej barvi od angležinj bledijo na soncu. Zdaj, ali jih prestavim, na samo dopoldansko sonce, in nabavim nekaj bolj močnih barv, ali pa pustim vse skupaj in občudujem belo gredo?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Anne Brontë
Bobolino- jaz imam Lady Emmo na močnem soncu in ima še najbolj obstojno barvo od oranžnih austink. Sem videla slike na tujem forumu,kjer je bila slikana v Grčiji-tam se obnese,kljub visokim temperaturam. Vsekakor jo priporočam.
Da te prepričam,sem jih šla sedaj po nalivu poslikat
Lady Emma Hamilton
Nazadnje urejal/a Sončna 13 Jul 2014 15:02; skupaj popravljeno 1 krat
Da te prepričam,sem jih šla sedaj po nalivu poslikat
Lady Emma Hamilton
Nazadnje urejal/a Sončna 13 Jul 2014 15:02; skupaj popravljeno 1 krat
Saj, poleg Emme kolebam še med Pat Austin, Lady of Shallot, Summer Song.
Vse imajo v komentarjih pluse in minuse, eno izmed njih bi si še izbrala. Iščem bolj kompakten grmiček, ne tistih s hobotničnimi vejami._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Vse imajo v komentarjih pluse in minuse, eno izmed njih bi si še izbrala. Iščem bolj kompakten grmiček, ne tistih s hobotničnimi vejami._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Vse vrtnice so fantastične , ampak Boscobel je wau. Kje si ga nabavila, namreč sama ga že kar nekaj časa iščen.
Tudi pri meni ima Lady Emma čudovito oranžno barvo. Sicer pri nas res ni kakšne vročine. Prejšnji teden je bilo ob 12h celih 11*C ._________________The fragrance always remains on the hand that gives the rose. – Gandhi
Tudi pri meni ima Lady Emma čudovito oranžno barvo. Sicer pri nas res ni kakšne vročine. Prejšnji teden je bilo ob 12h celih 11*C ._________________The fragrance always remains on the hand that gives the rose. – Gandhi
Mojca,Boscobel in Tranquility sem naročila pri:
http://www.rosenpark-draeger.de/Alle-Rosen/David-Austin-Rosen/
Pošiljajo tudi v Slovenijo-jih prej po mail-u kontaktiraš.Poštnina mislim, da je 20 evrov za 10 vrtnic. Pride ceneje kot naročati direktno pri Austinu iz UK.
Njihova prednost je, da držijo tudi novosti modernih žlahtniteljev. Zaenkrat še niso posodobili njihove spletne strani z letošnjimi novostmi. Sama sem naročala Tantau in Austin od njih.
http://www.rosenpark-draeger.de/Alle-Rosen/David-Austin-Rosen/
Pošiljajo tudi v Slovenijo-jih prej po mail-u kontaktiraš.Poštnina mislim, da je 20 evrov za 10 vrtnic. Pride ceneje kot naročati direktno pri Austinu iz UK.
Njihova prednost je, da držijo tudi novosti modernih žlahtniteljev. Zaenkrat še niso posodobili njihove spletne strani z letošnjimi novostmi. Sama sem naročala Tantau in Austin od njih.
Zadnje čase zanemarjam moje rožice. Po pravici povedano, me malo boli srce. Kljub trudu so vse pikaste, brez listov. Za povrh, jih je fajn burja ogolila. In danes me je mož poklical, da sem si ogledala moje Midsummer- vse tri je veter hudo polomil, sploh letošnje veje. Ne vem ali je bil na tistih 3kvadratih kak vrtinec ali kaj Ostale vsaj vej nimajo polomljenih, te so pa prav boge,
Me je pa malo razveselil danes Vic, ki mi je obljubil, da mi zastonj da Variegato do Bologno. Potem, ko sem mu ob naročilu povedala, da sem lani dobila neznanko.
Letos sem naročila same lepotice. Za Mme eduard Herriot sem se kar namatrala, da sem našla climber. Upanm, da pridejo vse cele, predvsem pa ne zamenjane, Za vsako imam izbrano mesto in neznank nimam potem kam presaditi Hecno je pa to, da so od treh neznank, dve moss.
Ja, pri nas je jesen. Sicer vremenar za jutri napoveduje 27 stopinj. Ma danes je prau mraz. V zraku diši po jeseni, lušta mi kostanj, ki ga pa zaradi bolezni vsaj zadnje dve leti domačega vitovskega nisem jedla Kostanj pogrešam, brez njega ni jeseni....Eh, malo me daje melanholija.
Me je pa malo razveselil danes Vic, ki mi je obljubil, da mi zastonj da Variegato do Bologno. Potem, ko sem mu ob naročilu povedala, da sem lani dobila neznanko.
Letos sem naročila same lepotice. Za Mme eduard Herriot sem se kar namatrala, da sem našla climber. Upanm, da pridejo vse cele, predvsem pa ne zamenjane, Za vsako imam izbrano mesto in neznank nimam potem kam presaditi Hecno je pa to, da so od treh neznank, dve moss.
Ja, pri nas je jesen. Sicer vremenar za jutri napoveduje 27 stopinj. Ma danes je prau mraz. V zraku diši po jeseni, lušta mi kostanj, ki ga pa zaradi bolezni vsaj zadnje dve leti domačega vitovskega nisem jedla Kostanj pogrešam, brez njega ni jeseni....Eh, malo me daje melanholija.