Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cibora, trnoselj in kompanija

crtj-admin
Site Admin

Cibora, trnoselj in kompanija

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Iščem sadike raznih "primitivnih" sliv, ker imamo v družini zelo radi njihove posebne sladko-kisle okuse, z našimi že precej starimi pa slabo kaže (tudi za cepljenje, ker so listi šekasti in se bojim šarke).
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Imam koščice 'špenglna', kot mu pravimo pri nas. Sem ga pofotkala in bom objavila slike, samo nekaj tehničnih težav moram prej rešit. Žal pa nimam nobene sadike.
Še vedno sem na lovu za 'cimbarami', za sadeže sem očitno prepozna, če se pa pri sorodnikih skriva kakšna sadika jo prinesem na srečanje. Še javim.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

jaz ti lahko prinesem svoje koščice, sejančki bodo spomladi, o sorti smo debatirali o izmenjavi semen, podobni so mirabolani, a nismo do konca ugotovili izvora._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

crtj, mislim, da sva že lani dogovarjala... gor nad Idrijo, Razazije je polno cimberjev, okrogli, čepšlova barva, meso zelo sladko, sadež neobstojen, mehek...
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Hvala vsem.

Mislim, da mi ne bo zneslo priti na srečanje, ker hodim prek vikendov futrat čebele, zdaj je ravno pomemben čas zanje - se pripravljajo na zimo in vzgajajo zadnjo letošnjo, za uspešno preizmitev super pomembno generacijo.

Se bomo nekako zmenili po kosih, kakor bo ratalo Smile
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

crtj, če se potem na začetku tedna vrneš v Lj, lahko na srečanju dogovorjeno kdo prevzame zate. Tak sistem ne bi bil prvič izpeljan. Če imaš ti kaj za koga, lahko predaš komu, ki je iz Ljubljane in gre na srečanje, že v petek. (nekako se mi zdi logično, da so čebele v MS)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Ja, tako to gre. Laughing_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Črt, si našel že kakšno "primitivko" ? Wink

Jaz bi bil tudi vesel kakšne prave cibore (Prunus domestica subsp. prisca).
Menda ekstra primerno za razne podlage, tudi za marelico. Nekaj imam v spominu, da naj bi bilo več tega v SV Sloveniji ...
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ona naša na začetku teme omenjena stare, ciboram podobna drevesa so pognala skozi zadnja leta precej izrastkov iz korenin. Nekaj ji bo letos pomladi že v tretji vegetaciji in sem jih začel izkopavati in razmeščati naokoli.

Gre kar dobro. Ne upam pa trditi, da so to zagotovo prav cibore. Sadeži so tipično sredi julija, okus je za moje pojme zelo dober sladko-kisel, srajčka vijolična, meso rumenkasto in ne gre zlahka od koščice.
Odgovori