Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rožni raj v Murgrabnu

Moderator: Melona

Odgovori
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Lepo pozdravljena vidim,da suer cvetijo tako kot vsi mi,da lahko spet razkazujemo naše lepotice.

Tudi pri je je kar živahno Laughing Laughing Laughing_________________LP
E.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Dočakala sem, da lahko kaj o svojem letošnjem vrtu zapišem tudi jaz, so me že prav srbeli prsti, ko sem brala vse vaše prispevke in čakala na moje zaspanke.

Letos posebnih novosti pri urejanju mojega vrta ni, večino vsega, kar sem nameravala je uresničeno. Resnici na ljubo je treba reči, da jaz bi si želela še marsikaj, a žal ni več prostora. Tako vsaj misli moja družina in priznam, da je vrtnic pri nas že res dosti. Naj jim bo, do nadaljnjega bom spoštovala njihovo mnenje... Wink

Končno se je nekoliko bolj zarasla zelena stena ob vhodu. Pokrivajo jo ogromna Honorine de Brabante, ter trenutno še nekoliko bolj skopo razvejani Mme. Isaac Pereire in Mme. Lauriol de Barny. Zadovoljna sem s kombinacijo in vonji, ko se razrasteta še zadnji dve bo sploh ok.

Dolge veje je pognala tudi Complicata, na vse strani so ležale po tleh in prislužila si je prepotrebno oporo. Zelo všeč so mi njeni preprosti cvetovi in komaj čakam, da iz nje nastane mogočen grm. Spomnim se je iz izleta v Toskani, tam je bila za vzdihovat!

Tudi Mme. Ernest Calvat me je presenetila s svojimi dolgimi vejami. Prvotno sem jo želela gojiti kot večji grm, a sem se letos odločila, da ji dam priložnost še kot nižji plezalki. Nekaj sprednjih vej bom kljub temu poskusila obdržati nižjih in iz njih narediti grm pred oporo v ozadju.

_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Nazadnje urejal/a 1vrtnica 13 Jun 2013 21:39; skupaj popravljeno 2 krat
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Veš, da imaš lepo?
Pa všeč so mi leseni ploti, vrtnica ob njih stopi še dodatno v veljavo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
1vrtnica

Panorame so letos še bogatejše kot lani. Zelo težko se v teh dneh odmaknem od vrta, vse cveti in diši. Včasih imam občutek, da je okoli vrtnic pravcati oblak vonjav, ki se ne premakne nikamor, kar lebdi okoli njih. Uniči ga lahko le dež, a čim posije sonce nastane znova.

Takale je letos panorama pred hišo. Lepo so se razrasli grmi, plezalke za oporo še rabijo svoj čas. Saj bo..

Glavni del vrta se je razcvetel takole:

_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Nazadnje urejal/a 1vrtnica 12 Jun 2013 21:54; skupaj popravljeno 1 krat
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Huh, kaka lepota....

Še zmeraj vztrajaš brez gnojenja in škropljenja?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
1vrtnica

Danes sem v formi za lepljenje slik... Laughing

Še meni posebno draga lepotička, Rosa Sancta, zelo lepo se razvija..

In tole se lahko zgodi, ko naročiš tri sadike iste vrste vrtnice. Naročila sem 3 Mary Rose, Austin, dobila pa 2 MR in eno sadiko podlage z drobnimi belimi cvetki, kjer se cepljenje ni posrečilo. Že lani sem bila skoraj ziher, da je tako, a ker ni cvetela, sem jo še pustila. Letos je to jasno, vendar mi je kombinacija tako simpatična, da jo bom pustila odcveteti in jo odstranila šele kasneje.

1vrtnica

Ja, Bobolino, še zmeraj in zaenkrat smo vse bp! Very Happy_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Krasen rožni vrt. Všeč so mi tudi tvoji opisi med slikami, kjer nazorno poveš kako si kakšno vrtnico tretirala npr. upogibanje in to. To bom šla še večkrat pogledat, ker mi bodo te inf. prav prišle.
Uživaj v svojem rožnem raju.
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Oho, 1 vrtnica. letos pa imaš obilje Laughing Laughing ,pa si dočakala slapove cvetov in zdravih rastlin!Uživaj ob njih,meni letos ni bilo dano Crying or Very sad
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

1 vrtnica, živio. piham ti na dušo, da tisto neuspelo cepljeno pustiš živeti v taki kombinaiji kot je. izredno lepo je in močno poudari ta drugi dve. lepo imaš- lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori