Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Plamenka je napisal/a:
To seveda na tem srečanju ne bo izvedljivo. Degustirali jih bomo s kruhom. Wink

Sir še ne bi bil velik strošek samo že potem ublaži jakost in vsebino. Tako, da kruh kar drži Plamenka._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ampak nekaj sira in mleka bo tudi, za gašenje. Wink
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

predlagam, da tisti ki bo več degustiral oz. prvič, ima seboj pakungo mleka. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Spiridon je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Pip dobil konkurenco po domovini. Mislim, da kolikor je gojiteljev čilija toliko je različnih omak. Very Happy Samo še sprobat bi bilo treba vse skupaj.

Me pa res zanima kdo bi organiziral takšno pokušino omakic. To bi bil kar velik in ne ravno poceni projekt...

LP

Meni je tudi zanimiva ideja!
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Sem datum spregledal ali še ni določen?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka

voda je napisal/a:
predlagam, da tisti ki bo več degustiral oz. prvič, ima seboj pakungo mleka. lpvoda

Voda, to je dober predlog!

Pajo, kateri datum? Gartlcmanija je 27.9.

Tako mrzlo je zunaj. Čili Santa Rosa, ki letos niti cvetel ni, sem prenesla noter. Pequin je v rastlinjaku zrasel skoraj do vrha, plodovom manjka čisto malo do zrelosti, pa ne vem, če bo še kaj iz njih v tem mrazu.

Nekateri čiliji se mi sušijo. Kdo ve, kaj je vzrok? Zunaj v loncih 2 sadiki, eni imajo samo bolj povešene liste, večina pa je lepih, zdravih. Tudi 1 sadika Cheiro Roxa v rastlinjaku se takole suši. Ta ima za razliko od ostalih spodnji del še lepo, zdravo obraščen.
Nazadnje urejal/a Plamenka 11 Sep 2014 13:18; skupaj popravljeno 1 krat
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

G. Need dozorel, omakica narejena, odličnega ostrega okusa.

_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Ta trenutni "mraz" niti zdaleč ni premočan. Moji čiliji so še vsi zunaj na oknih kjer lepo dozorevajo in se prav nič ne sušijo. Vocher bomb, ki sem jih kot prve dozorele obral pred mesecem dni, so celo pričeli na novo odganjati in ponovno cvetijo. Jalapeño prav tako. Smile
@Plamenka, kaj pa če tem vašim Cheiro Roxa čilijem kak nepridiprav obžira korenine, saj listi niso porumeneli, ampak so se še zeleni posušili? Posajene imate namreč direktno v zemlji... nevem

LP
Uporabniški avatar
Plamenka

Bom pogledala. Ampak suši se mi tudi čili v loncih, tja težje pride kakšen nepovabljen gost.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Drugače je pa zelo lepa tale vaša eksotična Brazilka. Kako visoko vam je zrasla? Na medmrežju so namreč navedene različne višine... tudi do tri metre (!) Smile

LP
Odgovori