Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Med srnami in soncem

Moderator: Melona

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Med srnami in soncem

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

No, pa sem se odločila, da vam predstavim moje vrtnice. Imam tak mikro vrt-eno gredico, plus koščke zemlje, da si te besede za opis mojih rožic ne morem lastiti. Zakaj med srnami in soncem? Ker živimo v bližii gozdiča, so popki mojih rožic najljubša poslastica srn, po drugi strani pa smo na vrhu hribčka, tako, da pacelo skoraj ves dan greje sonce.
Sem frišna v svetu vrtnic. Še dobro leto nazaj, sem vrtnice uvrščala v kategorijo " preveč komplicirana zadeva", čeprav sem jih vedno občudovala v vrtu sosede. In potem se je zgodilo: v obiju sem zagledala vrtnico Midsummer. Cvet mi je bil všeč, ime pa me je takoj spomnilo na mojo najljubšo serijo Midsommer murders. In sem jo odnesla domov. Kjer sem ugotovila, da imam knjigo Vrtnice Matjaža Mastnaka. To knjigo sem dobila praktično zastonj, ko je bila priloga eni reviji (me je morala kolegica prepričevati naj jo le vzamem, saj je super knjiga- ko sem se kregala, da mene vrtnice ne zanimajo).
V dihu sem knjigo prebrala- ugotovila, da spada moja rožca pod floribunde, ki lepo rastejo v skupinah. Pa sem šla nazaj v Obi in prinesla domov še dve, pa še Nostalgie povrhu.
Potem sem odkrila ta forum in ostalo je zgodovina
Ko je letos spomladi mož kopal luknje, me je vsaj vsakih pet minut vprašal, kaj me je pičlo

Moje (ne vem, če jih bom pravilno razporedila, ker se še lovim):

VZPENJALKE:
Alchymist
Pierre de Ronsard
New Dawn
Amadeus
Elfe
Giardina
Masquerade
Madame Edouard Herriot
Cesar
Alaska
Crimson glory cl.
Gloria Dei clg.
Blossomtime

ALBE
Felicite Parmentier

DAMAŠČANKE
Mme Hardy
Leda
Ispahan

GALKE
Louis van Till

FLORIBUDNE:
Midsummer
Acropolis
Burgundy ice
Lampion
Camile Pissaro
Pastella
Alabaster
Gruss an Aachen
Mariatheresia
Red Leonardo da Vinci

POLIANTA
White pet

HIBRIDNE ČAJEVKE
Nostalgie
Flora Danica
Augusta Luise
Barkarole

GRMOVNE
Princess Alexandra of Luxembourg
Thumbs up
Artemis
Astrid Grafin von Hardenberg
Gartentraume
Ascot
Chippendale

BURBONKE
Boule de Neige
Souvenir de la malmaison
La reine Victoria
Madame Pierre Oger
Madame Isaac Pereire
Louise Odier
Province Panachee
Honorine de Brabant
Variegata di Bologna
Martha

HIBRIDNE PONAVLJALKE
Souvenir du docteur Jamain
Reine des violettes
Yolande D`Aragon
Eclair
Sidonie
Souvenir D`Alphonse Lavallee
Baron Girod de l`Ain
Mme. Scipion Cochet
Lord Raglan
Clio
Elisa Boelle
Mme Boll
Vics Caprice
Jacques Cartier
Ferdinand Pichard

PORTLANDKE
Comte de Chambord

STOLISTNICE
Village maid

MOSS
Soupert et Notting
NN
Crested moss

ČAJEVKE
Adam
Mlle Franziska Kruger
Tipsy imperial concubine
Mme Bravy
Clementina Carbonieri

NOAZETE
Crepuscule

HIBRIDNE MUŠKATKE
Felicia
Bouquet parfait
Cornelia
Clytemnestra

ANGLEŽINJE (AUSTIN)
Jude the Obscure
Teasing Georgia
Lady Emma Hamilton
St. Swithun
St.Cecilia
Heritage
Geoff Hamilton
English garden
Munstead wood
The Wedgwood rose
Lady of Shalott
Tradescant
Abraham Darby
Benjamin Britten
A Shropshire lad
Golden Celebration
Crown Princess Margareta
Evelyn
Yubilee celebration
James Galway
Spirit of freedom
Molineux
Winchester cathedral
Boscobel
Alnwick rose
Tranquility
Rosemoor
Cottage rose
Janet
Pat Austin
Fair Bianca
Sister Elizabeth
Prospero
Lady of Megginch

WARNERJEVE
Eyes for you
Blue for you
Showmee dancing

MASSAD
Zoic

RAMBLER
Himmelsauge

Kot vidite sem navdušena predvsem nad angležinjami, ker sem na splošno velika ljubiteljica britanskega otočja in njihovih vrtov.
Sem se kar razpisala, sedaj pa moram pogruntati samo še kako kako slikico prilimam gor

Leta 2016 bom zasadila vrt ob gozdu, kjer je veliko prostora. Za začetek bodo mesto dobili ramblerji:

GOZDNI VRT

RAMBLER
Nymphe Tepla
May queen
Geschwind`s Orden
Belvedere
Violette

NOAZETE
Blush noisette
Nazadnje urejal/a Sončna 02 Apr 2016 20:33; skupaj popravljeno 30 krat
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

O še ena,ki smo jo prevzele Laughing .Dobrodošla med nami,kar lep začetek dobrodošlica_________________LP
E.
Sončna

Ja, hvala za dobrodošlico. Razz
Brez vas itak nimam kej delati na starem forumu, ker sem večinoma spremljala zadnje leto samo vrtnice. Včasih sem spremljala tudi Orhideje, ampak je tema na žalost čisto zamrla.
Upam, da bom našla kaj časa in naložila slike. Trenutno pri mojih mulcih diham na škrge Wink Wink Wink
Pa še edini fotoaparat je na moževi Nokii, tako, da so tudi slike bolj švoh.
tanja77

Odgovor Napisal/-a tanja77 »

Dobrodošla med nami vrtničarkami Smile

ole ole

Lp od Tanja 77 Smile
Sončna

Pozdravljene rožarke Very Happy Trenutno imam moje fante doma na počitnicah, tako, da nimam časa nalagati slikic. Vse vrtnice so že cvetele, ene nonstop (Midsummer), druge se pripravljajo ponovno. Edino Teasing Georgio še čakam. Ko bom imela kaj cajta, moram urediti moj virtualni rožnik Embarassed
Sončna

Zdaj, ko so se vse moje rožice odprle, je čas, da tudi tukaj počasi nalimam par slikic. Prvo cvetoče se zdaj pripravljajo na drugo cvetenje, no Midsummer cveti krasno nonstop, danes pa je cvet ponovno odprla Lady Emma Hamilton-zelo prijeten vonj (še ne znam razločevati, tako, da letos se v vonje ne spuščam Razz
Midsomer (tako cveti že ves čas)

Soupert et Notting

Nostalgie

Acropolis

Munstead wood (samo prvi cvet je bil tako izjemne barve- ko je bilo hladno vreme, v vročini so bili cvetovi temno roza barve)

Pierre de Ronsard

Gentle Hermione

New Dawn

Teasing Georgia

Amadeus

Lady Emma Hamilton

Princesse Alexandra de Loxembourg

Heritage

English Garden

Geoff Hamilton-moja najljubša austinka, cvetovi so prave krogle, na rastlini zdržijo par dni, počasi bledijo na belo. Krasna

Elfe- po začetnem razočaranju nad barvo cvetov (barva masla), me je popolnoma navdušila z velikostjo cvetov in trajanjem cveta

St.Cecilia

Wedgwood rose

Falstaff-moja druga najljubša, krasne temne barve in zeeloo lepooo diši. Cvetovi se odlično obnesejo v vazi.

Jude the obsure, krasen in izredno dišeč

Manjka mi slika St.Swithuna, se ponovno pripravlja na cvetenje, pa drugič
Nazadnje urejal/a Sončna 05 Jul 2013 23:01; skupaj popravljeno 2 krat
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Čudovite ena lepša od druge Laughing .Pa zelo zdrave zgledajo kot,da pri tebi ne poznajo bolezni.Tvoja St.Cecilia pa ima precej bolj intenzivne barve kot moja.

pozdrav_________________LP
E.
Sončna

Geisha- falila, spet sem zamešala Gentle Hemione in St. Cecilio, popravljam EmbarassedNazadnje urejal/a Sončna 05 Jul 2013 23:00; skupaj popravljeno 1 krat
Sončna

Kar pa se tiče zdravja-glede na vreme so bile do te vročine izjemno zdrave (razen ko so jih napadle gosenice) Sedaj mi je črna listna pegavost napadla Nostalgie in Midsummer (ki je bila lani popolnoma zdrava). In spet opažam obgrizene listke. Evil or Very Mad
Odgovori