Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
Tudi Asimine imajo probleme s zorenjem.
Tako to izgleda, če mlad plod dobi zadetke toče potem pa pri zorenju koža poči.
Črne pike od udarcev toče.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 3 fotografije
A saj bo tudi nekaj lepih,mogoče pa ravno za srečanje._________________Veselo na delo !
Tako to izgleda, če mlad plod dobi zadetke toče potem pa pri zorenju koža poči.
Črne pike od udarcev toče.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 3 fotografije
A saj bo tudi nekaj lepih,mogoče pa ravno za srečanje._________________Veselo na delo !
Škoda, so pa zelo lepe. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
-
-
-
Sem nov na forumu, torej fazan. Vrta imamo cca 30 m2! Kljub temu imam posajene rastline vseh sort. Pred petimi leti so mi kupili za rojstni dan asimino, cepljeno, bog ve kakšne sorte (v Krškem). Takoj prvo leto je cvetela in tudi vsa naslednja, letos pa ima prvič plodove - kakih 25. Eden je lep, velik, ostali pa manjši. Nekateri podolgasti, nekateri okrogli kot tenis žogice. Še vedno pa so vsi trdi in zeleni, listje razen vrha, tudi. Kdaj, mislite, jih bomo jedli? Če sploh.
Hvala za mnenja in lep pozdrav iz Trzina.
Hvala za mnenja in lep pozdrav iz Trzina.
zahribci, pozdravljen tu. Glede na to, da imaš samo eno asimino in si jo dobil iz Krške vasi, bi rekla da je Sunflower, saj kaj drugega pred leti pri nas ni bilo. Zorenje pa je res veliko odvisno od lege, kjer živiš, saj so nekatere asimine pozno zrele, tudi šele v sredini oktobra ali celo pozneje. Prednost imajo na Primorskem tam sigurno dozori, kje v notrnjosti in še na višini pa bi že lahko bil problem.