Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
JABOLČNI KIS
Jabolka zreže (nimam mlina ) jih dam v posodo in dolijem vodo da so jabolka pokrita. Pokrijem z gazo in počakam da odvre. Ko odvre precedim in stisnem brozgo. Dam v čisto posodo in dolijem malo friškega kisa da se začne proces kisanja. Redno zračim da je proces kisanja še hitrejši.
Sem zadel bistvo?_________________LP seba993
Sem zadel bistvo?_________________LP seba993
Jaz sem poskusil s kosi jabolk, se ni obneslo.
Od takrat delam s stisnjenim sadjem. Kar pač dobim, stisnem ali drugače dobim ven sok.
Dam v sod ( ponavadi delam nad 30l . Pustim da alkoholno povre. Pretočim, da se čimbolj prezrači. Najrajre delam to skozi sito, ki pobere velike koščke in zelo razprši/prezrači kis.
Enkrat mi ni ratalo prezračit dosti, pa se ni začelo kisat. In sem potem dodal akvarijsko zračno črpalko in šem enkrat dobro prezračil.
Potem sem pa končal z hudim delom. Potem pa samo čakam. Kolikor je, pol leta, eno leto, več let.
Gobe ponavadi ne dodajam, pride sama.
To je moj način._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Od takrat delam s stisnjenim sadjem. Kar pač dobim, stisnem ali drugače dobim ven sok.
Dam v sod ( ponavadi delam nad 30l . Pustim da alkoholno povre. Pretočim, da se čimbolj prezrači. Najrajre delam to skozi sito, ki pobere velike koščke in zelo razprši/prezrači kis.
Enkrat mi ni ratalo prezračit dosti, pa se ni začelo kisat. In sem potem dodal akvarijsko zračno črpalko in šem enkrat dobro prezračil.
Potem sem pa končal z hudim delom. Potem pa samo čakam. Kolikor je, pol leta, eno leto, več let.
Gobe ponavadi ne dodajam, pride sama.
To je moj način._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Koliko jabolk misliš predelat? Jaz bi našel prijatelja z mlinom. Drugače pa dobiš od Ribničana lesen mlin za 25 € . Vsaj ko sem ga jaz kupoval je bil toliko. Pa motor od pralnega stroja, pa dela sam.
Lahko pa tudi brez motorja na roke.
Sam sem premlel na ta mlin okoli 5 ton sadja, pa še kar dela. Priporočam.
LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Lahko pa tudi brez motorja na roke.
Sam sem premlel na ta mlin okoli 5 ton sadja, pa še kar dela. Priporočam.
LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "