Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
Plamenka, če mi bo uspelo prezimiti Jalapeno TAM, bom spomladi dvojni grm razdelil, ker bom k enemu TAM v lonec dodal domači od Kalije.
Eden bo šel od doma, je pa TAM pravi damski Jalapeno , s skovili pod 5000 in če te zanima povej.
Sem pa pred uro vlončil še vrtni Ring of Fire, mogoče bo, odvisno od temperature seveda, dozorelo še nekaj papričic.
Letos mi gre res za nohte, poskušam raztegniti sezono še do decembra, pa bo težka .
LP_________________mfranc
Eden bo šel od doma, je pa TAM pravi damski Jalapeno , s skovili pod 5000 in če te zanima povej.
Sem pa pred uro vlončil še vrtni Ring of Fire, mogoče bo, odvisno od temperature seveda, dozorelo še nekaj papričic.
Letos mi gre res za nohte, poskušam raztegniti sezono še do decembra, pa bo težka .
LP_________________mfranc
Franc, Mucho Nacho in Roma Jalapeno si že sprobal? Našla sem TAM, M, Early, Purple, pa še par njih, pa bi res rada vedela, a so res take razlike, da bi se splačalo gojiti več njihovih sort in odvzemati prostor drugim. Predvsem si želimo čimveč različnih variacij za polnjenje in grilanje z 'žensko' ostrino._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Anne Brontë
bobolino je napisal/a: |
Franc, Mucho Nacho in Roma Jalapeno si že sprobal? Našla sem TAM, M, Early, Purple, pa še par njih, pa bi res rada vedela, a so res take razlike, da bi se splačalo gojiti več njihovih sort in odvzemati prostor drugim. Predvsem si želimo čimveč različnih variacij za polnjenje in grilanje z 'žensko' ostrino. |
Bobolino, tudi Mucho Nacho že nekaj časa ogledujem, in sem kar precej o njem slišal; naj bi pa bil med bolj pekočimi.
Pa pogledam recimo na Dave's Garden, kjer dostikrat pogledam ocene posameznih vrtnin http://davesgarden.com/guides/pf/go/82840/#b
in mi samo trije povedo:
- da dobro rodi, ampak nič ne peče
- da je med najbolj odpornimi na mraz! (tole bi pomenilo tudi, da je odporen na bolezni - vsekakor zanimivo!)
da je čisto v redu jalapeno, zelo roden, veliki in pekoči čiliji.
- da ima veliko plodove, 10 cm , je malo bolj pekoč kot drugi jalapeni, in je kar pozen, 72 dni ...
Vidiš, plusi in minusi in ja, mi je zanimiv.
LP_________________mfranc
figula je napisal/a: | ||
Jaz mislim, da je tudi tukaj upoštevana ekonomija nabiranja in izkoriščanja in ne neuporabnost zelenih alg. |
Jaz bi pa prej glasovala za biokemijsko izkaznico (zanesljivo pa tudi zanjo). Zelene alge imajo enako kot rastline, torej nič posebnega, celuloza, klorofili, karoten, ksantofil, škrob. Rjave alge so tovrstno dosti bolj pestre, z alginskimi kislinami, manitolom,.....sestavinami celične stene, ki niso celuloza, pa seveda tudi to, da so lahko do 10, 15 m velike haloge, pravi podvodni gozdovi, ki ob osekah, ki dosežejo nekaj metrov, pogledajo na kopno.