Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Brstični ohrovt - Brassica oleracea L. var. gemmifera
Bi z veseljem probala, problem je edino v tem, da so tako veliki, da ne morem med njimi in ograjo več hoditi . In v bistvu komaj čakam, da bom pobrala pridelek in spomladi spet normalno uporabljala svojo potko ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
juglans je napisal/a: |
mi že sedaj nastavlja brstičke, (ki pa niso kompaktni. To se mi dogaja vsako leto in na jesen so glavice velike največ 2 cm in tudi približno ne takšne kot bi morale biti (kompaktne). V resnici so bolj nekakšne rozete nakržljanih lističev. Komaj kaj za uporabo. .. |
Sam ne vem katero sorto br.ohrovta imam, ker sem sadike dobil.
Opazil pa sem, da so prvi brsti bili precej odprti in je bilo stanje preko poletja podobno tvojim slikam, pa sem tudi takšne porabil za juhico. To je bila prva runda pobiranja najnižjih brstov. Nasledja runda pobiranja konec oktobra so bili brsti precej bolj lepe glavice. Obe rundi so bile glavice precej poškodovane, včasih od tega dežja malo nagnite in objedene od gosenic in polžev. Takšne namakam v slani vodi in gredo ven vsi mali polži in gosenice.
Sedaj pa so vsi ostali brsti res lepi. Prepričan sem, da mu predvsem pomaga hlad - škodljivcev ni več in še paše mu, tako da bo naslednja runda pobiranja res lepih brstov.
Tako da po moje dela br.ohrovt odprte brste kadar raste prehitro (toplo, pognojeno, dobra zemlja). Imam bolj težko zemljo, je sicer prvo leto, gnojil sem samo spomladi s humusiranimi prekisanimi odpadki, le pod vsakim paradižnikom je kepa uležanega hlevskega gnoja. Br.ohrovt sem sadil med paradižniki kar se mi zdi kar dobra varianta, ker tudi če paradižnike izjemoma špricaš (kot letos zaradi dežja), predno pride do uporabe br.ohrovta mine 2 meseca.
Tole je pa nova sorta brstičnega ohrovta - po obisku srnic ...
Ampak zanimivo, pojedle niso niti enega brsta, samo listje na vseh treh .
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ampak zanimivo, pojedle niso niti enega brsta, samo listje na vseh treh .
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
No, danes ponoči so mi dokončno olajšale obiranje ohrovtkov .
Tole je ostalo od toskanskega ohrovta, da ne omenjam radiča, blitve, solate ...
Ne samo, da hraniva večino ptičkov iz golčkih gozdov, očitno sva postala dobrodelna ustanova tudi za okoliško divjad. Zdaj čakava samo še divje svinje, ki se menda v tropih po 30 in več klatijo v bližini, da nama prerijejo celo gredo ... vrt brez prekopavanja _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Tole je ostalo od toskanskega ohrovta, da ne omenjam radiča, blitve, solate ...
Ne samo, da hraniva večino ptičkov iz golčkih gozdov, očitno sva postala dobrodelna ustanova tudi za okoliško divjad. Zdaj čakava samo še divje svinje, ki se menda v tropih po 30 in več klatijo v bližini, da nama prerijejo celo gredo ... vrt brez prekopavanja _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)