Čili 2014
- Melona
- Kraj: Litija
Takle je bil moj lani. Všeč mi je bil zaradi večjih plodov in blage žlehtnobe
. Rastel je v loncu, višina, razvejanost in rodnost so bile v običajnih okvirih, primerljive z ostalimi sortami, ki sem jih gojila. Liste mu je neka zadeva sredi sezone napadla. Zime pri meni ni preživel, kmalu po selitvi v zimski vrt je začel plesneti. Ampak Mfranc, ti ga še zaznal ne boš, najbrž ga imaš v mislih za družinske člane, ki še niso poskovilnjeni
?

-
voda je napisal/a: |
Spiridon živio. "pa kud baš samo dve papričice, pored onoliko crveno-ljutih kečki". tako daleč si končno našel pravo robo a prineseš samo dva vzorca. "pa boga jest ovo neki ludi Slovenac". lpvoda |
He,he,he, @voda saj tja dol nisem šel zaradi paprik - obisk Donje Lakošnice je bil bolj mimogrede (če smo že ravno tam

One rdeče paprike, ki so se tam tako množično v vencih sušile po vseh fasadah v vasi, sploh niso bile hude ("Slatki kozji rog" jih imenujejo domačini) in Vezenke so bile proti njim krepko v manjšini.
Domov sem pa res prinesel samo dve "žlehtni", še ene štiri bolj blage (nekje na ravni Fresno čilija) in kozarec domačega pekočega ajvarja za povrhu.
V glavnem, semen je zame več kot dovolj pa še za oddajo tukajšnjim čili-zanesenjakom ga nekaj ostane.

LP
-
- Kraj: Ljubljana
-
Spiridon te razumem. "atak" je moral biti, ker sem pač taka, hja po vsem telesu. l'pvoda
PS: druga fotka ti je totalna desetka._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: druga fotka ti je totalna desetka._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
mfranc je napisal/a: |
Hvala, Melona za podatke; je pa ravno Pimientos de Padron baje ![]() Kak plod užge ko strela iz jasnega neba - si imela "smolo", da te to ni doletelo ![]() LP |
Ni tako nedolžen tale Padron. Jaz sem imel letos 4 rastlince in sem pridelal kar precej plodov, ki pa so vsaj zame odličnega okusa. S scovili je pa tako. Po moji oceni je 70% res bolj blagih, kakih 30% (vsak tretji) pa ga kar pooošteno zažge. To seveda govorim o rdečih, dozorjenih plodovih. Po moje bo pri meni kar vsako leto na meniju.

-
- Kraj: Ljubljana
Trocki, kaj si pa delal iz njih?
izgleda, da je najbolj znan pripravljen na tale način.
http://www.wikihow.com/Prepare-Pimientos-De-Padron
Kako bi mu vidva ocenila rodnost? Hja, zaradi prostorske stiske mi je zanimiv tudi tak, "brezvezen" podatek
.
LP_________________mfranc
izgleda, da je najbolj znan pripravljen na tale način.
http://www.wikihow.com/Prepare-Pimientos-De-Padron
Kako bi mu vidva ocenila rodnost? Hja, zaradi prostorske stiske mi je zanimiv tudi tak, "brezvezen" podatek

LP_________________mfranc
- Melona
- Kraj: Litija
-
mfranc je napisal/a: |
Trocki, kaj si pa delal iz njih? izgleda, da je najbolj znan pripravljen na tale način. http://www.wikihow.com/Prepare-Pimientos-De-Padron Kako bi mu vidva ocenila rodnost? Hja, zaradi prostorske stiske mi je zanimiv tudi tak, "brezvezen" podatek ![]() LP |
Rodnost je bila pri meni odlična. Cca 15 plodov velikosti 5-10cm iz ene rastline visoke 60cm. Tudi dozorijo precej hitro.
Drugače je pa najbolj znan tale recept ki si ga omenil, čeprav lahko popečeš tudi popolnoma zrele (več scovilov