Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
Takle je bil moj lani. Všeč mi je bil zaradi večjih plodov in blage žlehtnobe . Rastel je v loncu, višina, razvejanost in rodnost so bile v običajnih okvirih, primerljive z ostalimi sortami, ki sem jih gojila. Liste mu je neka zadeva sredi sezone napadla. Zime pri meni ni preživel, kmalu po selitvi v zimski vrt je začel plesneti. Ampak Mfranc, ti ga še zaznal ne boš, najbrž ga imaš v mislih za družinske člane, ki še niso poskovilnjeni ?
voda je napisal/a: |
Spiridon živio. "pa kud baš samo dve papričice, pored onoliko crveno-ljutih kečki". tako daleč si končno našel pravo robo a prineseš samo dva vzorca. "pa boga jest ovo neki ludi Slovenac". lpvoda |
He,he,he, @voda saj tja dol nisem šel zaradi paprik - obisk Donje Lakošnice je bil bolj mimogrede (če smo že ravno tam ).
One rdeče paprike, ki so se tam tako množično v vencih sušile po vseh fasadah v vasi, sploh niso bile hude ("Slatki kozji rog" jih imenujejo domačini) in Vezenke so bile proti njim krepko v manjšini.
Domov sem pa res prinesel samo dve "žlehtni", še ene štiri bolj blage (nekje na ravni Fresno čilija) in kozarec domačega pekočega ajvarja za povrhu.
V glavnem, semen je zame več kot dovolj pa še za oddajo tukajšnjim čili-zanesenjakom ga nekaj ostane.
LP
Spiridon te razumem. "atak" je moral biti, ker sem pač taka, hja po vsem telesu. l'pvoda
PS: druga fotka ti je totalna desetka._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: druga fotka ti je totalna desetka._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
mfranc je napisal/a: |
Hvala, Melona za podatke; je pa ravno Pimientos de Padron baje znan po tem, da je prava ruska roleta. Kak plod užge ko strela iz jasnega neba - si imela "smolo", da te to ni doletelo . LP |
Ni tako nedolžen tale Padron. Jaz sem imel letos 4 rastlince in sem pridelal kar precej plodov, ki pa so vsaj zame odličnega okusa. S scovili je pa tako. Po moji oceni je 70% res bolj blagih, kakih 30% (vsak tretji) pa ga kar pooošteno zažge. To seveda govorim o rdečih, dozorjenih plodovih. Po moje bo pri meni kar vsako leto na meniju.
Trocki, kaj si pa delal iz njih?
izgleda, da je najbolj znan pripravljen na tale način.
http://www.wikihow.com/Prepare-Pimientos-De-Padron
Kako bi mu vidva ocenila rodnost? Hja, zaradi prostorske stiske mi je zanimiv tudi tak, "brezvezen" podatek .
LP_________________mfranc
izgleda, da je najbolj znan pripravljen na tale način.
http://www.wikihow.com/Prepare-Pimientos-De-Padron
Kako bi mu vidva ocenila rodnost? Hja, zaradi prostorske stiske mi je zanimiv tudi tak, "brezvezen" podatek .
LP_________________mfranc
mfranc je napisal/a: |
Trocki, kaj si pa delal iz njih? izgleda, da je najbolj znan pripravljen na tale način. http://www.wikihow.com/Prepare-Pimientos-De-Padron Kako bi mu vidva ocenila rodnost? Hja, zaradi prostorske stiske mi je zanimiv tudi tak, "brezvezen" podatek . LP |
Rodnost je bila pri meni odlična. Cca 15 plodov velikosti 5-10cm iz ene rastline visoke 60cm. Tudi dozorijo precej hitro.
Drugače je pa najbolj znan tale recept ki si ga omenil, čeprav lahko popečeš tudi popolnoma zrele (več scovilov ). Jaz sem jih dajal še v sendvič, pa tudi vložil sem dva kozarca.