![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
Mislim, da bi bila zastirka glede izolacije primernejša spomladi, da se zemlja ne bi prehitro preveč ogrela in bi se koreninski sistem dalj časa krepil. Čeprav ga jaz letos na vrtu spomladi nisem zastirala zaradi obilice dežja. Na njivi pa je imel ves čas tanko zastirko narejeno iz oplete/postrižene trave, ki je rastla okoli njega.
Kaj pa vem - toliko enega modrovanja je že bilo okoli pridelave, da nisem več pametna. Pred nekaj dnevi sem čitala en članek o eni pridelovalki česna, ki je rekla, da je bil najboljši pridelek česna, ki je rastel na njivi, kjer je predhodno rastla lucerna. kakor jaz vem je lucerna metuljnica (torej bogati tla z dušikom), povsod pa čitam, da ni dobro, če česen v kolobarju sledi metuljnicam... Pa bodi pameten
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
kar se tiče odganjanja pred zimo: pred Anko sem sadila vedno samo ptujski jesenski česen, ki je vedno odgnal pred zimo. Tako me je prvo leto, ko sem sadila Anko in Ptujčana prav skrbeli, ker Anke ni bilo od nikoder, Ptujčan pa je bil že kakšnih 10cm visok.... Čas odganjanja je odvisen tudi od sorte česna._________________naredimo svet lepši