Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Feuerwerk

Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Kaj dosti več kot sem napisal že nekaj zapisov nazaj ne morem reči, saj sem ga imel prvič. Torej bil je prvi v rastlinjačju in je prehitel Polarbear in Moskvicha. Slednji je bil prvi lansko leto. Res da v rastlinjačku na drugi poziciji kar se tudi pozna - ali je pri vratih kjer piha noter ali nasproti njih. Fouerwerk je bil tokrat nekje na sredini 2x3m rastlinjačka.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ja, po vsem kar ste povedali, ga dam v ožji izbor za 2015.

Hvala!_________________mfranc
Bicikel

Če ga daš pod tisto strehco, bo ravno prav, da ga preveč ne zaliva dež. Kaj dosti z njim ne boš falil. Smile S tvojim načinom vzgoje zna biti prav zgoden Wink
http://www.tomaten-atlas.de/sorten/f/59-feuerwerk
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Lani sem ga imela v loncu ob južni fasadi hiše. Izjemno okusen je bil.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ja, saj na strehco računam. Čeprav letos ni bila sposobna kakšne posebne varnosti, ob vsem dežju ... Sad .

Pri Feuerwerk mi je edino še neznanka višina, Marijinih 1,6 m bi bilo idealno Wink , na spletu sem našel 1,5 do 2,0 m.
Pri Tomaten-Atlas gredo nesramno navzgor Laughing 1,20 bis 2,50 Meter Höhe
komentarji spodaj: sehr große Pflanze (2,5 bis 3 m) Shocked , Die Pflanze wurde ca. 2m hoch ...

LP_________________mfranc
Bicikel

Jah, malo je odvisno verjetno kako ga vzgajaš. Če mu pustilš en sam vrh je zagotovo precej višji. Jaz sem mu pustil 3 in ni prišel čez 1,5-1,8m. Poleg tega je seveda odvisno okolje, hranila,.... saj veš Wink Tako, da opisi so lahko zelo subjektivni. + v rastlinjaku zraste vse višje.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Čudovit okus,čudovit videz.
Zagotovo bo stalnica na mojem vrtu.

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Bicikel

Tudi pri meni je že več let na programu in bo ostal. Je malo bolj zgoden od večine, zato je med prvimi zrelimi v raslinjakcu. Okus pa nedvomno med boljšimi.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Res je okusen, vendar zunaj na žalost zelo rad razpoka._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori