Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Neoprana ovčja volna

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

hvala tajana, bom spremljala zs za nadaljna sporočila Smile
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi z moje strani, hvala. Podatke pošljem na ZS.
Vćeraj sem prečitala eno diplomsko nalogo na temo ovčje volne. Polagali so jo v nasad špargljev. Ugotovitve so bile zelo dobre. Ugotovljeno je namreč, da ovčja volna vsebuje več dušika kot hlevski gnoj ali kompost in, da ga v zamljo oddaja enakomerneje, tako ga je več dostopno rastlinam.
Odločila sem se, da jo bom spomladi zamešala v zemljo pred sajenjem krompirja..._________________naredimo svet lepši
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Jaz jo bom najbž položil na grede, kjer bo drobna setev spomladi, tako ne bo tam pleveli... torej umik volne spomladi in setev.
Ko jo bom umaknil od tam bo pa šla na grede, kjer bom sadil razno zelenjavo, predvsem plodovke,
Hvala tajana! Sporoči kako in kaj.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Tako kot sem ze v prvem sporocilu napisala bom volno pripeljala v Lj v soboto 8. nov. okrog 10 ure. Predlagam da se dogovorimo da vsi trije prevzamete na enem mestu, moj predlog je pocivalisce oz. bencinska na obvoznici na Barju._________________CARPE DIEM
Lipjan

Odgovor Napisal/-a Lipjan »

Tudi mi smo lani naredili preizkus z volno v visoki gredi. Ker zadržuje vodo, oddaja dušik in smrdi voluharju. Tisti prvi dve trditvi verjetno držita, zadnja pa zagotovo ne, ker se je zobkar res udobno namestil podnjo. Todi okoli korenin hruške je bila volna; korenine zavite vanjo. Pa smo dobili samo ošiljen kol (torej obžrt). Delamo kaj narobe?_________________Lipjan
tajana

Po mojih izkusnjah volna dobro zadrzuje vodo in je odlicni nadomestek gnoja. Letos sem polovico zelja posadila na podlozeno volno in drugo polovico brez volne z dodatkom komposta. Zelje posajeno na volno je bilo bistveno lepse. Tudi paprika je bila zadovoljna z podlozeno volno. Volno uporabljamo tudi pri sajenju sadja, vendar kljub temu damo mrezo. Mislim da voluharju ne smrdi volna. Letos mi res ni pojedel nic kar je bilo posajeno na volni. Mislim pa da je to bil le slucaj in ne pravilo._________________CARPE DIEM
brbr

Kljub temu, da sem iz Ljubljane, zadjle ne vem, ali je počivališče samo v smeri proti Zg ali je tudi na drugi strani... Ko, to razjasnim, pridem tja v soboto 15. ob 10.uri oziroma kot se dogovorimo.
Jaz jo bom dala pod krompir. Kasneje na to gredo sadim kapusnice za čez zimo in bo to več kot v redu. Za voluharja pa sem danes na društvu Ajda dobila homeopatski pripravek, katerega moram še ustrezno dinamizirati in z njim potem škropiti površine/rove, kjer domuje moja zverinica. Pravijo, da vi+oluharjo stvar ne ugaja. Tako poveže culico in se preseli drugam....._________________naredimo svet lepši
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

tajana, tukaj si napisala 8.11., v zasebnem pa 15ga.
Kateri datum je pravi?
Lp...
tajana

Ja najprej sem predvidevala da potujem na primorsko (cez Lj )jutri 8. Potem so se stvari spremenile in predvidevam da bo to 15 ce ne celo16. Res mi je zal da ne morem danes tocno napovedat. Obljubim pa da najkasneje v petek posljem zs in da bodo vase vrece se bolj polne volne kot bi bile jutri, ksr je se nekaj dobim. Upam da se bom s tem oddolzila za vase razumevanje.
Brbr na Lj barju je z obeh strani benciska in pocivalisce. Ce bi bil kateri drugi kraj primernejsi, mi pa sporoci. Sicer pa imam tel st in te v petek kar poklicem ce lahko in se zmeniva._________________CARPE DIEM
brbr

Seveda se slišiva in uskladiva.. Meni je vseeno na katero stran pridem, samo, da ne bom jaz na eni strani, vsi ostali pa na drugi...._________________naredimo svet lepši
Odgovori