Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tobak

Odgovori
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Hej, kje se da kupit seme tobaka?
Katere sorte so dobre za ljubljansko kotlino? Embarassed
abudabi

Odgovor Napisal/-a abudabi »

Vse sorte so dobre. Vprašanje pa je za kaj jih boste uporabljali. Za okras, za kajenje cigaret, cigar, pipe ali kot pripravek proti škodljivcem?

Meni so vse sorte, ki sem jih poizkusil, lepo uspevale. Razen seveda letos._________________Maks
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

marmel je napisal/a:
Ladka v kakšnem prostoru oz. kje jih pa ti sušiš, da lepo rjavi postanejo in niso suhi zelene barve?

Opazila sem, da se listi, ki sem jih zadnje dala sušit, sušijo precej drugače kot tisti, ki sem jih rezala precej prej. Tisti so lepo porjaveli, ti pa se sušijo delno zeleni delno rjavijo, eni pa rumenijo.

Vrh je pa sploh poglavje zase: ta se sploh ne suši in je le rahlo ovenel, pa sem ga dala sušit hkrati z zadnjimi.

Dva faktorja sta pri teh zadnjih drugačna od prejšnjih: na balkonu, sicer zaprtem, je definitivno bolj hladno, ker se je vreme v tem času precej shladilo, drugo pa je, da so ti listi rastli bolj pri vrhu rastline, tisti lepo porjaveli pa bolj proti nogam. Nekaj od tega gotovo vpliva._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
abudabi

Temperatura je ključni faktor pri sušenju lista. Zdaj je že zelo mrzlo in to negativno upliva na sušenje in color curing- spreminjanje barve lista.
Če lahko liste sušite znotraj jih boste posušili v pravo barvo, vendar je treba dvigniti tudi vlago na 75-80%.
Če je list porumenel, ste že na pravi poti._________________Maks
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Za kadit. Smile
kmetič

Odgovor Napisal/-a kmetič »

Slaba slaba letina ampak volje mi pa ne bo zmanjkalo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Videvam, tam ob železnici pri Litiji, kak meter do meter in pol visoke, še vedno lepe, cvetoče rastline, ene bolj rumenkaste, ene povsem zelene.
abudabi

Povej lokacijo gremo rabutat..._________________Maks
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Imam samo dve rastlini ameriškega sploh ne vem imena pa še zmerom lepo cveti in tudi listje je lepo zeleno .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

abudabi je napisal/a:
Povej lokacijo gremo rabutat...

Hm, očitno ste našli lokacijo sami, danes zjutraj ga ni bilo več. Shocked
Odgovori