Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Tobak
marmel je napisal/a: |
Ladka v kakšnem prostoru oz. kje jih pa ti sušiš, da lepo rjavi postanejo in niso suhi zelene barve? |
Opazila sem, da se listi, ki sem jih zadnje dala sušit, sušijo precej drugače kot tisti, ki sem jih rezala precej prej. Tisti so lepo porjaveli, ti pa se sušijo delno zeleni delno rjavijo, eni pa rumenijo.
Vrh je pa sploh poglavje zase: ta se sploh ne suši in je le rahlo ovenel, pa sem ga dala sušit hkrati z zadnjimi.
Dva faktorja sta pri teh zadnjih drugačna od prejšnjih: na balkonu, sicer zaprtem, je definitivno bolj hladno, ker se je vreme v tem času precej shladilo, drugo pa je, da so ti listi rastli bolj pri vrhu rastline, tisti lepo porjaveli pa bolj proti nogam. Nekaj od tega gotovo vpliva._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Temperatura je ključni faktor pri sušenju lista. Zdaj je že zelo mrzlo in to negativno upliva na sušenje in color curing- spreminjanje barve lista.
Če lahko liste sušite znotraj jih boste posušili v pravo barvo, vendar je treba dvigniti tudi vlago na 75-80%.
Če je list porumenel, ste že na pravi poti._________________Maks
Če lahko liste sušite znotraj jih boste posušili v pravo barvo, vendar je treba dvigniti tudi vlago na 75-80%.
Če je list porumenel, ste že na pravi poti._________________Maks