Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Habanero Red,Trinidad Scorpion Moruga in Carolina Reaper. Trije lepi grmički že porezani za prezimovanje čakajo na posvojitev. Very Happy
Srečna lastnica je odnesla vse tri. Naj ji lepo raste._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazadnje urejal/a pajo 30 Nov 2014 14:54; skupaj popravljeno 1 krat
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Jes sm pa uši najdu na prezimovalčkih... Une čist mejhne bele milimetrske pošasti Evil or Very Mad
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Zelenc je napisal/a:
Jes sm pa uši najdu na prezimovalčkih... Une čist mejhne bele milimetrske pošasti Evil or Very Mad

Na mojih?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Zelenc je napisal/a:

Biokill! Smile

LP
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zelenc, če govoriš o beli muhi, http://forum.gartlc.si/gartlc-about1655.html

boš imel veliko zabave Wink Cool , ta ščitkar je kar zoprna stvar in večino insekticidov neolikano ignorira Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

http://www.fito-info.si/index1.asp?ID=OrgCirs%5COpisiSkod/vsi/tri_vapo.htm

LP_________________mfranc
Zelenc

@pajo - ne, živalice so se mi pojavile na mojih primerkih...

@Spiridon - za ušesa te bom. Bo kdo še resno vzel tvoj nasvet Twisted Evil

@mfranc - težko rečem kero sorto nadloge imam, lahko pa jih le opišem tako, da so to kaka 2 milimetra mejhne zverinice. Čudno se mi zdi, da so se mi pojavile zdaj, saj so čiliji že več tednov v notranjih prostorih. Kakorkoli, pravkar sem jih našprical z Bio Plantello - Active-R pršilom.

Bom poročal o svojem (ne)uspehu.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zelenc je napisal/a:
Une čist mejhne bele milimetrske pošasti Evil or Very Mad

Zelenc, razen če nimaš albino uši, imaš ščitkarja Cool Rolling Eyes_________________mfranc
Zelenc

Možno, možno. To se mi dogaja prvič, zato ne vem kaj dosti o tem. Kaj pa naj bi uporabil, če mi ga Plantella ne prežene?
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Verjetno jih sedaj na začetku še ni veliko - mogoče boš uspešen z "ročnim" odstranjevanjem. Zjutraj ali zvečer, ko niso tako aktivne in ne odletijo takoj, jih nežno a vseeno trdno podrgneš ob list ali steblo - kjer jih opaziš.

Meni so 2x napadle stevijo, pa sem jih na tak način uničila.
Zelenc

Ja, sej če drugega ne bo šlo, bom pa tako naredu. Sej glede na to, da govorim o prezimovalnih rastlinah, pol jim lahko enostavno tudi liste postrižem in "odrsam" stebla.

Pol preostane samo še upanje, da se ne nabirajo tudi na zemlji v teglcu.

Sicer pa hvala vam vsem za nasvete, super ste Wink
Odgovori