Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
KOKOŠI
Manj kot 125 cm ne sme biti visoka.80cm višino preskočijo kot za šalo iz mesta. Naš nemi racman je stal med vrati in oviral kokošim izhod na pašnik,pa ga je kokoš z mesta preskočila v višini minimalno 1 meter.Racman je bil pa visok vsaj pol metra.
Pa tut kak sosedov nadobudni pes bo preskočil.Naša psica je preskočila 1 meter pa šla na lov za zajcem v obori.
Priporočam 1,5 metra in si siguren.Zgoraj pa napni mrežo za plezanje kumaric in si siguren.
Pa tut kak sosedov nadobudni pes bo preskočil.Naša psica je preskočila 1 meter pa šla na lov za zajcem v obori.
Priporočam 1,5 metra in si siguren.Zgoraj pa napni mrežo za plezanje kumaric in si siguren.
reider, mislila sem na nekakšne velike kletke z mrežo tudi od zgoraj, proti pernatim ujedam. Take, da bi bile lahke tudi pri večjih izmerah in bi jih poljubno prestavljali po trati. Po možnosti tako narejene, da bi lahko dali skupaj več elementov, da se dobi večja skupna površina, kot recimo podaljševanje tunela na vrtu. Misliš, da bi šlo?
Tale od muhe ideja ni kar tako, ker imamo tukaj hribovit teren in povečanje obore dejansko ni izvedljivo, ker je takoj poleg hrib dol, pa drevesa so takoj...
Vseeno hvala za ideje reider, bodo prišle prav.
Te premične kletke morajo biti lahke in prilagodljive, bomo nekaj nagruntali.
Ideja s sestavljankami je zelo dobra, zavoljo terena in večje površine za kure.
Pvc cevi ali alkatenke + lahka mreža...?
Vseeno hvala za ideje reider, bodo prišle prav.
Te premične kletke morajo biti lahke in prilagodljive, bomo nekaj nagruntali.
Ideja s sestavljankami je zelo dobra, zavoljo terena in večje površine za kure.
Pvc cevi ali alkatenke + lahka mreža...?
Takole Geoff pripravlja površine za sadnjo dreves in vrtov s pomočjo kur - http://youtu.be/FYe4f28DRO0?t=56m54s
Kletka je zelo prostorna, ima tudi manjši kurnik, a za naš teren nepraktično.
Kletka je zelo prostorna, ima tudi manjši kurnik, a za naš teren nepraktično.
Za mladiče mi je ta prenosljiva zadeva všeč z niskim stropom,za odrasle pa malo manj,ker hočem,da je tako visoko,da lahko not hodim,to je pomembno pa res bolj pri fiksni obori,ki je ne premikaš,ker moreš urejat prostor znotraj,ker se zarašča z grmovjem drugače.Sicer na neravnem hribovitem terenu lahko povlečeš višje žične ograje,kot jih jaz omenjam,a nastane tam problem zaščita po zraku,sploh ,če je v obori drevo.Tak osem se jezil jaz.Eto potrudil sem se poiskati eno sliko,kako sem naredil jeseni zaščito iz zraka jaz-zdaj pa s strahoma čakam,kaj poreče sneg.Torej da se tudi čez drn in strn...Če je volja.O mukah pri takem podvigu kot je ta moj v mokrem času pa niti ne ugibaj.Če lahko kakorkoli kaj pomagam,pa rad odgovorim.
http://www.mojalbum.com/reider/svasta/foto/22088800
Tvojih povezav jaz ne morem odpret.Morda imam star brskalnik explorer.LP
http://www.mojalbum.com/reider/svasta/foto/22088800
Tvojih povezav jaz ne morem odpret.Morda imam star brskalnik explorer.LP
Kaj vi uporabljate za steljo v valilnikih?
Cel dan so zunaj, danes sem jim naredil "sladko točko" - kompostna jama polna nezrelega komposta, sena, kuhinjskih odpadkov.
Vidim, da se mi kure super obnesejo kot pospeševalci kompostiranja - več o tem drugič.
Kot veste, kure niso dolgo z nami, tole sem pa našel pred kakšno uro v listnici poleg senika, kjer je ogromno suhega listja.
Naredil bom valilnike, v kurniku in drugod po parceli, tale listnica bo gotovo ena izmed točk, kjer bodo valilniki - opazovanje in delovanje z naravo.
Kot kaže so suhi listi dobri za valjenje jajc?
metuljc je napisal/a: |
Misliš na to, kakšno naj bo gnezdo, kjer bodo kokoši nesle jajca? |
Ahaaaa, nesti jajca, okej to je pravi izraz. Hvala. Se mi je izraz valjenje zdel čuden, ampak se nikakor nisem mogel spomnit, da je jajca najprej treba znesti.
Bi prosil za par napotkov.
Ključno vprašanje, je suho listje super, dobro ali slabo?
Kaj drugi uporabljate za gnezda?