Rastlinjak - Vrsar, Istra
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Rastlinjak - Vrsar, Istra
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 2066
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Lep pozdrav z dopusta. Ker človek ne more, da ne bi pogledal nekaj "strokovnega", sem se tudi sam ustavil med kolesarjenjem v bližini Vrsarja in posnel par fotk rastlinjaka in mladega oljčnega nasada.
Sicer pa sem sem in tja videl tudi paradižnike na njivah, ki niso nič kaj višji kot večina naših. Zanimivo, videl sem tudi takšne precej goste in popolnoma brez opore. Sem pozabil fotkat, ker sem bolj na hitro skočil na njivo pogledat.
Hecno, ena gospa je rekla, da goji Novosadski jabučar - dolgi dve vrsti na njivi, ker ji je všeč lep okrogel, ziher. Poleg tega še nekaj onih dekoracijskih - češnjevcev
Kumare:
Totalna gošča in nič opleto:
Človek pomisli kakšen sofisticiran sistem namakanja je tole:
Potem pa vidiš, da je le kanta postavljena poleg:
Sicer pa sem sem in tja videl tudi paradižnike na njivah, ki niso nič kaj višji kot večina naših. Zanimivo, videl sem tudi takšne precej goste in popolnoma brez opore. Sem pozabil fotkat, ker sem bolj na hitro skočil na njivo pogledat.
Hecno, ena gospa je rekla, da goji Novosadski jabučar - dolgi dve vrsti na njivi, ker ji je všeč lep okrogel, ziher. Poleg tega še nekaj onih dekoracijskih - češnjevcev
Kumare:
Totalna gošča in nič opleto:
Človek pomisli kakšen sofisticiran sistem namakanja je tole:
Potem pa vidiš, da je le kanta postavljena poleg:
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17488
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
-
- Prispevkov: 827
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Jaz tudi, imam rajši samo da ne vidim, da so špricali z bom efektom in tako naprej... ampak domače je najboljše. lp_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
-
- Prispevkov: 2066
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Heh, pravkar sem končal s termično obdelavo male plave ribe (sardele) iz velike modre njive. Nič čiščenja, direkt v ponev. Le potem v grlu zalito z rdečkasto tkočino.
Drugače pa sem včeraj probal en plod paradižnika, ki še ni bil čisto zrel, zato je bil okus povprečen. Si nisem upal šariti in iskati kaj bolj zrelega, že tako sva v bližini rabutala češnje ;-)
Aja, seveda imajo urejeno namakanje, notri v rastlinjaku pa je bilo vroče za cca 40stC. No, saj tako je verjetno tudi sedaj v celinski Sloveniji.
Drugače pa sem včeraj probal en plod paradižnika, ki še ni bil čisto zrel, zato je bil okus povprečen. Si nisem upal šariti in iskati kaj bolj zrelega, že tako sva v bližini rabutala češnje ;-)
Aja, seveda imajo urejeno namakanje, notri v rastlinjaku pa je bilo vroče za cca 40stC. No, saj tako je verjetno tudi sedaj v celinski Sloveniji.