Rastlinjak - Vrsar, Istra

crtj-admin
Site Admin

Rastlinjak - Vrsar, Istra

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Lep pozdrav z dopusta. Ker človek ne more, da ne bi pogledal nekaj "strokovnega", sem se tudi sam ustavil med kolesarjenjem v bližini Vrsarja in posnel par fotk rastlinjaka in mladega oljčnega nasada.
Sicer pa sem sem in tja videl tudi paradižnike na njivah, ki niso nič kaj višji kot večina naših. Zanimivo, videl sem tudi takšne precej goste in popolnoma brez opore. Sem pozabil fotkat, ker sem bolj na hitro skočil na njivo pogledat.
Hecno, ena gospa je rekla, da goji Novosadski jabučar - dolgi dve vrsti na njivi, ker ji je všeč lep okrogel, ziher. Poleg tega še nekaj onih dekoracijskih - češnjevcev Rolling Eyes

Kumare:

Totalna gošča in nič opleto:

Človek pomisli kakšen sofisticiran sistem namakanja je tole:

Potem pa vidiš, da je le kanta postavljena poleg:
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bicikel, a veš, da je meni prav tole zelo všeč, ker daje misliti, da nasploh šparajo s kemijo. Veliko raje bi kupila paradižnik iz tistele gošče tam z goraj, kot iz vzorno urejenega rastlinjaka brez enega samega plevelčka.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Jaz tudi, imam rajši samo da ne vidim, da so špricali z bom efektom in tako naprej... ampak domače je najboljše. lp_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Bicikel

Heh, pravkar sem končal s termično obdelavo male plave ribe (sardele) iz velike modre njive. Nič čiščenja, direkt v ponev. Le potem v grlu zalito z rdečkasto tkočino.

Drugače pa sem včeraj probal en plod paradižnika, ki še ni bil čisto zrel, zato je bil okus povprečen. Si nisem upal šariti in iskati kaj bolj zrelega, že tako sva v bližini rabutala češnje ;-)

Aja, seveda imajo urejeno namakanje, notri v rastlinjaku pa je bilo vroče za cca 40stC. No, saj tako je verjetno tudi sedaj v celinski Sloveniji.
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Živjo bicikel lepo turo sta si izbrala no mi smo hodila tja 13 let s šotorjem pravi raj kajne?!
Bicikel

Ja, tam v FKK kampu so eni kotički zelo fajn. No jutri naju predvidoma čaka Kamenjak in iskanje sence. Že danes sva malo rožnata, pa sva se držala sence kolikor se je dalo.
Odgovori

Vrni se na “Čvek”