brane - menjava semen pomlad 2015
-
- Site Admin
brane - menjava semen pomlad 2015
(Prenos iz arhiva)
-
Tudi jaz imam v lepošnjem letu nekaj semen za izmenjavo, za druga v seznamu se pa priporočam, če ima kdo kaj viška. Vsa semena v moji ponudbi so domače ekološke pridelave, skoraj vsa tudi po načelih biodinamike (BD), za kar se priporočam tudi sam, v koliko je možno, zadovoljivo bo tudi ekološko.
Na voljo so še semena:
Solata - Hrastov list (BD)
Paprika – babura rdeča (BD)
Melancani - Belleza Nera (BD)
Melancani - Matrosik (BD)
Koruza sladka jedilna (BD)
Bučke cukini alberello (BD)
Kumarica trnovska (BD)
Čebula stoletna - zgodnja spomladanska
Ognjič oranžni (BD)
Pegasti badelj (BD)
Kamilica (BD)
Kapucinka
Žametovka oranžna, rumena, visoka, veliki cvetovi
Ajda - Darja
Šetraj vrtni (BD)
Sončnica velika
Buče - okrasne (mix različne sorte)
Iskana semena:
Paprika Alpina
Korenje Rodelika
Čebulček beli, rdeči
Ohrovt brstični
Cvetača - snežna kepa
Koleraba - podzemna (Rumena maslenka)
Repa
Pesa rdeča
Zelje pozno (rumeno, rdeče)
Bazilika (različne sorte + drobolistna)
Origano
Seznam je glede razpoložljivosti semen sproti ažuriran, tako da je stanje več ali manj ažurno.
Izmenjava je izvedljiva na srečanjih (januar, ... april ... itd), možna je tudi preko pošte.
lp B.Nazadnje urejal/a brane 26 Jan 2015 18:04; skupaj popravljeno 13 krat
Na voljo so še semena:
Solata - Hrastov list (BD)
Paprika – babura rdeča (BD)
Melancani - Belleza Nera (BD)
Melancani - Matrosik (BD)
Koruza sladka jedilna (BD)
Bučke cukini alberello (BD)
Kumarica trnovska (BD)
Čebula stoletna - zgodnja spomladanska
Ognjič oranžni (BD)
Pegasti badelj (BD)
Kamilica (BD)
Kapucinka
Žametovka oranžna, rumena, visoka, veliki cvetovi
Ajda - Darja
Šetraj vrtni (BD)
Sončnica velika
Buče - okrasne (mix različne sorte)
Iskana semena:
Paprika Alpina
Korenje Rodelika
Čebulček beli, rdeči
Ohrovt brstični
Cvetača - snežna kepa
Koleraba - podzemna (Rumena maslenka)
Repa
Pesa rdeča
Zelje pozno (rumeno, rdeče)
Bazilika (različne sorte + drobolistna)
Origano
Seznam je glede razpoložljivosti semen sproti ažuriran, tako da je stanje več ali manj ažurno.
Izmenjava je izvedljiva na srečanjih (januar, ... april ... itd), možna je tudi preko pošte.
lp B.Nazadnje urejal/a brane 26 Jan 2015 18:04; skupaj popravljeno 13 krat
-
Brane, divjo materino dušico si kar iz narave prinesi, bo najbolj sigurno divja . Skoplješ s koreninicami in posadiš na vrtu. Se lepo prime.
Kristalka tudi mene muči, naši si zelo želijo to solato. Če sem prav iskala po internetu, je to hrvaška vrsta, vsaj edino njihove zadetke sem našla . Pri nas so samo ledenke . Bo treba v Zagreb v kakšno semenarno pogledat
Lahko ti dam malo bazilike Blue spice za nekaj zrnc koruze.
nimam pojma kaj zahtevajo različne vrste kmetovanja (BD, permakultura, ekološka, ...) je pa sigurno rasla na zdrav, organski način brez komercialne kemije
Kristalka tudi mene muči, naši si zelo želijo to solato. Če sem prav iskala po internetu, je to hrvaška vrsta, vsaj edino njihove zadetke sem našla . Pri nas so samo ledenke . Bo treba v Zagreb v kakšno semenarno pogledat
Lahko ti dam malo bazilike Blue spice za nekaj zrnc koruze.
nimam pojma kaj zahtevajo različne vrste kmetovanja (BD, permakultura, ekološka, ...) je pa sigurno rasla na zdrav, organski način brez komercialne kemije
-
-
Tiana - velja, ti pripravim semena hrastovega lista, se pa priporočam za nekaj semen Jani-ja, sploh če je BD
figula - za informacijo, Materina dušica je zaščitena in jo je prepovedano (pa tudi korektno ni) trgati s koreninami vred iz narave. Pri nas je naravno precej let rasla na domači travnati škarpi, lani pa je iz neznanega razloga izginila ....
Kar se tiče Kristalke, so moje informacije take, da je to avtohtona slovenska sorta, pod imenom "Zelena Kristalka" ne vem pa, zakaj se semen nikjer ne dobi. Menda jo je težko semenit. Semena imajo menda v semenski banki pri Varuhih semen, vendar moraš biti član, da si lahko sposodiš 10 semen.
Ti pa prinesem semena sladke koruze, na srečanju.
lp
figula - za informacijo, Materina dušica je zaščitena in jo je prepovedano (pa tudi korektno ni) trgati s koreninami vred iz narave. Pri nas je naravno precej let rasla na domači travnati škarpi, lani pa je iz neznanega razloga izginila ....
Kar se tiče Kristalke, so moje informacije take, da je to avtohtona slovenska sorta, pod imenom "Zelena Kristalka" ne vem pa, zakaj se semen nikjer ne dobi. Menda jo je težko semenit. Semena imajo menda v semenski banki pri Varuhih semen, vendar moraš biti član, da si lahko sposodiš 10 semen.
Ti pa prinesem semena sladke koruze, na srečanju.
lp
-
metuljc je napisal/a: |
Nobena vrsta družine ustnatic ni zavarovana v Sloveniji. |
V vednost!
http://www.pd-horjul.si/primoz2.htm
.
-
- Kraj: Rimske Toplice
brane je napisal/a: | ||
V vednost! http://www.pd-horjul.si/primoz2.htm . |
Brane, ne bom se pričkala s tabo, ker vem, da imam prav. Če te res zanima, katere vrste, ki so avtohtone v Sloveniji so zavarovane in katere, ki so v interesu EU zavarovane, pa pri nas niso avtohtone, poglej kak uradni vir, recimo kar WIKI, ki povzema uradni vir. Bolj uradnega ni.