Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kompost na kubike

Odgovori
tiny

Odgovor Napisal/-a tiny »

Tole z raznimi bio odpadki tudi meni ne disi. Iscem kompost, ki bi bil zmes eko gnoja in zelenega odreza. To bi bilo idealno. Mislim, da sem podjetje ze nasel samo se stik moramo navezati. Javim, ce kaj uspe.

LP
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Humko iz Podnarta ustreza tvojim željam, ampak je cena da dol padeš, 62€ na kubik, če prideš sam iskat, 72€ v veliki vreči (90x90x90cm) in 130€ na kubik mešan kompost z bioogljem Wink
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ne pravijo zastonj, da je kompost "vrtnarjevo zlato".

Tiny, zanima me, zakaj ga potrebuješ toliko naenkrat? Ali je trenutno zemlja na tvojem vrtu v res tako ubogem stanju, da ne moreš počakati na lasten kompost?_________________naredimo svet lepši
tiny

brbr je napisal/a:
Ne pravijo zastonj, da je kompost "vrtnarjevo zlato".

Tiny, zanima me, zakaj ga potrebuješ toliko naenkrat? Ali je trenutno zemlja na tvojem vrtu v res tako ubogem stanju, da ne moreš počakati na lasten kompost?

V bistvu bi rad vrtnaril na nacin brez prekopavanja. Ze nekaj let nazaj sem gledal film o vrtnarjenju brez prekopavanja in se mi je vse skupaj zdelo zelooo logicno in naravno. Naredil sem tudi ze nekaj malih poskusov in zadeva deluje. Sicer sem uporabil listavko ne da bi takrat vedel za ta izraz. Pomesal sem vrhnjo zbito gozdno plas listja z kurjakom in posul po gredici. Rastline so se pocutile zelooo dobro Smile

Anyway ... za zacetek rabis saj ene 10cm plast komposta na navadno zemljo. To nanese za moj bodoci celotni vrt cca 10 kubikov. Potem se malo preperelih sekancev za zastirko in to je to...

Po naravi sem perfekcionist vendar sem se z leti naucil sprejemati tudi kompromise. Tako da, tudi ce letos ne bo slo "po moje" bom z vrtom zastartal na klasicen nacin. Moram urediti se formalnosti glede pogodbe in to bo to. Nimam pa "genetke" za startat. (pocutim se ko mali cigancek ki prosi na cesti. hahaha)
tiny

Špela je napisal/a:
Humko iz Podnarta ustreza tvojim željam, ampak je cena da dol padeš, 62€ na kubik, če prideš sam iskat, 72€ v veliki vreči (90x90x90cm) in 130€ na kubik mešan kompost z bioogljem Wink

Tocno na njih cakam Smile
tiny

Špela je napisal/a:
A kdo ve, kaj pomeni "kontroliran 1. kvalitetni razred"? Ker sliši se fajn, ampak se verjetno tu tudi konča...

Po obcutku bi rekel, da oni s tem oznacijo granulacijo. Se pa strinjam, da je termin marketinsko naravnan.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Jaz ti predlagam običajno lazanjo z materialom, ki ga imaš pri roki. Tudi karton in travni odkos, pomešan z zemljo, se čisto dobro obnese.
tiny

@aladin
Verjamem, da bi slo dolgorocno tudi na ta nacin.

Imel dolg pogovor s predstavnikom iz Humka. Vglavnem pravijo, da bo kompost sele sredi marca, ce bo pomlad suha. Da ga trenutno nimajo, ker je vse skupaj prevlazno. Sem pa dobil zaobljubo, da bo po bolj ugodni ceni, ker sem pac na njihovi strani nasel povezavo na razprodajo kjer je bila navedena cena 22E plus davek. Ce bi bil takrat se kak interesent lahko nabavimo se kak kubik vec.
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Kaj 22€ na kubik? To je sprejemljivo. Če boš nabavljal, sporoči, jaz bi z veseljem vzela ene 3m2.
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Po taki ceni bi pa tudi mene zanimalo. Boš prosim javil ko boš naročal.
Sej verjetno je pakirano v vrečah ne.
Odgovori