Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kompost na kubike
Meni je bilo rečeno, da čistega komposta ne pakirajo v vreče, ker se kritično zmanjša odstotek mikroorganizmov. Morda bi se, če se bo naročilo malo več, domenili za dan prevzema, pa nam zapakirajo, da kompost ne bo predolgo v vrečah? Ker meni ni do tega, da bi plačevala še prevoz...
Kopirano iz maila: "V manjših vrečah nimamo čistega komposta, ker se preveč stisne in nima zraka in se mikroorganizmi preveč znižajo."
Kopirano iz maila: "V manjših vrečah nimamo čistega komposta, ker se preveč stisne in nima zraka in se mikroorganizmi preveč znižajo."
Špela je napisal/a: |
Kaj 22€ na kubik? To je sprejemljivo. Če boš nabavljal, sporoči, jaz bi z veseljem vzela ene 3m2. |
Ne. To je bila cena na njihovi web podstrani "razprodaja". Danes tega ni vec gor. Mi je pa zato obljubil po ceni 32 evra oziroma po dogovoru. Kakorkoli, bomo videli ce bo marca kompost na voljo in ce bo obljubo drzal. Je pa govoril o konkurentih iz Vrhnike (ROKS), ki pa sem jih danes pozabil poklicati.
LP
PS:
Obljubil je tudi neko bioanalizo komposta. Pisem tu samo, da ne pozabim.
V kompostarni Puconci je cena komposta 1kvalitete
30 l vreča stane 3,5 eura
50 l vreča stane 4,5 eura
do 7 ton je cena za 1 tono 27,75 eura
nad 7 ton je cena za 1 tono 24,89 eura
nad 35 ton je cena za 1 tono 23,4 eura
nad 70 ton je cena za 1 tono 22,04 eura
To samo tako za informacijo,kakšne so cene,ki so nekako sprejemljive vsaj za mene,ker moramo prej plačati odvoz odpadkov,potem pa še drago plačati
nekaj ,kar lahko naredimo sami.
Jaz sem kupil samo 500 Kg biomase in 500 Kg komposta,za biomaso sem plačal 7 eurov,za kompost pa 14 eurov,ter 3 bale šote- cena 40 eurov,toliko da sem nekoliko izboljšal zemljo,sedaj pa vsako leto pridelam nekaj komposta doma,ki ga razporedim po vrtu in cvetličnih gredah.
Sam sem se vprašal na začetku,naj vložim v zemljo,kompost,razne dodatke za izboljšanje nekaj 100 eurov,če pa z leti tako ali tako pridelam nekaj sam,ali pa plačam za odvoz tega.Raje sem se odločil za nekoliko počasnejšo,a precej cenejšo varianto.
30 l vreča stane 3,5 eura
50 l vreča stane 4,5 eura
do 7 ton je cena za 1 tono 27,75 eura
nad 7 ton je cena za 1 tono 24,89 eura
nad 35 ton je cena za 1 tono 23,4 eura
nad 70 ton je cena za 1 tono 22,04 eura
To samo tako za informacijo,kakšne so cene,ki so nekako sprejemljive vsaj za mene,ker moramo prej plačati odvoz odpadkov,potem pa še drago plačati
nekaj ,kar lahko naredimo sami.
Jaz sem kupil samo 500 Kg biomase in 500 Kg komposta,za biomaso sem plačal 7 eurov,za kompost pa 14 eurov,ter 3 bale šote- cena 40 eurov,toliko da sem nekoliko izboljšal zemljo,sedaj pa vsako leto pridelam nekaj komposta doma,ki ga razporedim po vrtu in cvetličnih gredah.
Sam sem se vprašal na začetku,naj vložim v zemljo,kompost,razne dodatke za izboljšanje nekaj 100 eurov,če pa z leti tako ali tako pridelam nekaj sam,ali pa plačam za odvoz tega.Raje sem se odločil za nekoliko počasnejšo,a precej cenejšo varianto.
Ker ima prvotni spraševalec vpisano lokacijo LJ, je mogoče aktualna tale kompostarna v Domžalah:
http://www.bizi.si/KOMPOSTARNA-HUMIS-MARJAN-MARINKOVIC-S-P/
Nisem bil tam, nastopam samo kot repetitor Googla
http://www.bizi.si/KOMPOSTARNA-HUMIS-MARJAN-MARINKOVIC-S-P/
Nisem bil tam, nastopam samo kot repetitor Googla