Paradižnik 2015
-
- Prispevkov: 1482
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
Lepi opisi ,vse pohvale.To ni tako malo dela.
In nekateri se tudi zelo potrudite napisati ime pravilno tako slovnično kot botanično.
In tako je edinole prav.
Plamenka tebi pa tudi pohvale ko opravljaš te selitve in izbore v posebno temo._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
In nekateri se tudi zelo potrudite napisati ime pravilno tako slovnično kot botanično.
In tako je edinole prav.
Plamenka tebi pa tudi pohvale ko opravljaš te selitve in izbore v posebno temo._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
-
- Prispevkov: 1482
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
stara postaja je napisal/a: |
Berem, kako ste pridni ![]() Jaz se šele spravljam k setvi, no, zemlja je že na toplem..Pa dva Bloody Butcherja rasteta na oknu, sem posadila v rastlinjaku vznikle. Mikajo me nekatere zgodnje sorte, če ima morda kdo kaj viška. 42 days Stupice ' Plamenka, od tvojega lanskega semena nisem nič pridelala, so bili zunaj in je vse pobralo Matina Maskotka Jagodka in Romeo, Ivčk prosim že za naslednje leto, če bo letos dovolj zraslo Jaz nimam kakih presunljivih novosti, bom pa nocoj sestavila seznam, kaj premorem. lp |
Imam vse razen 42 days,tako da če še nisi dobila katere od naštetih mi napiši naslov da ti pošljem.So me dekleta in fantje z njimi lepo založili za nekaj let in z veseljem malo razdelim._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17800
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
Pa še moj skromen seznam. Ker jih lahko posadim le omejeno število, sem se pri izbiranju morala še bolj potruditi.
Iva's Red Berry - sladek rdeč češnjevec, najbolj okusen po izboru še 2 znank
Nicholsson's Cherry - sladek roden trpežen rumen češnjevec,
Whippersnapper - roza, sladek, balkonski - lani mi je za dolgo podaljšal sezono, ker je bil na okenskih policah manj izpostavljen dežju
Gold Nugget - rumen, sladek, balkonski - razlog podoben, s tem, da mi je dozorel prvi, krepko pred ostalimi
Dwarf Wild Fred - v loncu - grmičast, temen - izredno lep na pogled. Kompaktna nizka rast, temni močni listi, lepi in okusni plodovi.
Big Beef F3 - rdeč, mesnat, roden, za solate , v tunelu, višina le okrog 1 metra
Delicious - enako
Domač Dolenjski - rdeč, mesnat, veliki plodovi, za solate - lepo ga je gledati in čakati, do kakšne teže se bo naredil
Goldfisch - rumen pelat, sočen, sladko-kiselkastega okusa, med bolj odpornimi. Vsaj eno sadiko zase, že par let ga vzgajam po nekaj sadik tudi za znanko, ker pravi, da ji dostikrat obstane edino ta.
Goldheart - zlatorumen, mesnat, zaradi lepe barve in dobrega okusa
Istra - za solate - gojim prvič za probo
Power's Hairloom - rumen, sočen, ker mi je všeč in ker je stara sorta
Black Krim - temen, všečnega okusa
Gipsy - enako
San Marzano Redorta - pelat, za vkuhavanje, izkazal se mi je bolje od San Marzana F1
Malakhitowaja Shkatulka - prvič, za probo
Iva's Red Berry - sladek rdeč češnjevec, najbolj okusen po izboru še 2 znank
Nicholsson's Cherry - sladek roden trpežen rumen češnjevec,
Whippersnapper - roza, sladek, balkonski - lani mi je za dolgo podaljšal sezono, ker je bil na okenskih policah manj izpostavljen dežju
Gold Nugget - rumen, sladek, balkonski - razlog podoben, s tem, da mi je dozorel prvi, krepko pred ostalimi
Dwarf Wild Fred - v loncu - grmičast, temen - izredno lep na pogled. Kompaktna nizka rast, temni močni listi, lepi in okusni plodovi.
Big Beef F3 - rdeč, mesnat, roden, za solate , v tunelu, višina le okrog 1 metra
Delicious - enako
Domač Dolenjski - rdeč, mesnat, veliki plodovi, za solate - lepo ga je gledati in čakati, do kakšne teže se bo naredil
Goldfisch - rumen pelat, sočen, sladko-kiselkastega okusa, med bolj odpornimi. Vsaj eno sadiko zase, že par let ga vzgajam po nekaj sadik tudi za znanko, ker pravi, da ji dostikrat obstane edino ta.
Goldheart - zlatorumen, mesnat, zaradi lepe barve in dobrega okusa
Istra - za solate - gojim prvič za probo
Power's Hairloom - rumen, sočen, ker mi je všeč in ker je stara sorta
Black Krim - temen, všečnega okusa
Gipsy - enako
San Marzano Redorta - pelat, za vkuhavanje, izkazal se mi je bolje od San Marzana F1
Malakhitowaja Shkatulka - prvič, za probo
-
- Prispevkov: 931
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1621
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Muhica, te lahko prosim za nekaj semenk Gold Nugget-a? Moja so izginila neznano kam (nekje doma so, a nimam časa brskati čisto povsod)...
Pa še en popravek:
Power's Hairloom - Power's HEIRLOOM
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Pa še en popravek:
Power's Hairloom - Power's HEIRLOOM

Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
- crtj
- Site Admin
- Prispevkov: 5480
- Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
- Kraj: Prekmurje
Glas ljudstva! Prosim za vaše glasove pri izbiri med naslednjimi sortami, ker bi rad precej razredčil število različnih. V nekaterih kategorijah se ne morem odločiti.
Zgodnji:
- stupice ali bloody butcher?
- ali lahko june pink štejemo kot enakopravnega tekmovalca proti onima dvema?
Črni:
- spudakee, cherokee purple ali paul robeson?
Hvala!
Zgodnji:
- stupice ali bloody butcher?
- ali lahko june pink štejemo kot enakopravnega tekmovalca proti onima dvema?
Črni:
- spudakee, cherokee purple ali paul robeson?
Hvala!
- Plamenka
- Prispevkov: 9796
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Jaz vsekakor glasujem za Stupice od zgodnjih. Pri meni ga še noben drug paradižnik doslej ni prehitel. Bloody Butcher je dozorel hitro za njim. June Pink pa ne poznam, ampak ima 68 dni, Stupice ima okoli 55. Bom pa vesela izkušenj koga, ki ga je že gojil.
Spudakee je različica Cherokee Purpla, ki naj bi bil med najboljšimi črnimi paradižniki. Tako da priporočam enega od teh dveh ali kar oba.
Paul Robesona sem imela eno leto. Prva dva sta mi veliko bolj všeč.
Spudakee je različica Cherokee Purpla, ki naj bi bil med najboljšimi črnimi paradižniki. Tako da priporočam enega od teh dveh ali kar oba.
