Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

http://www.bolha.com/rastline/zunanje-rastline/sadike-semena/suhi-plodovi-in-semena-najmocnejsih-cilijev-extremno-pekoci--1296191940.html

Najbolje da ga kdo direktno vpraša, meni se ne da, po pregledu njegovih (številčnih) "pekočih cvetk" Laughing v tekstu spodaj

>>Najbolj pekoči deli ploda so pečke in mehka notranjost.<<

Se mi zdi, da imam letos tudi kakšno naravno dimljeno sorto v planu, kao Wink - še več upanja polagam v tehniko dimljenja ala Pajo ...

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

bobolino je napisal/a:
Plamenka, zaupaš, katere?

Na prvi strani, kjer imam seznam sort, sem zraven napisala tudi, kateri je dimljen. No, tile trije po opisih sodeč:.

Habanero Gambia
Habanero Harold St Barts
Habanero White
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Mene pa zanima, ali takrat ko presajate v večje posode po kaljenju (torej ne še končna lokacija) uporabljate kakšno posebno zemljo in gnojila? Jest sem imel namreč v mislih kar klasično zemljo za presajanje...

Sprašujem, ker mi nekatere sadike tako hitro rastejo in jih bom moral verjetno prej, kot sem načrtoval, presaditi v večje lonce.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Uporabljam Potground H.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Zelenc, jaz uporabim končni substrat, torej najraje Neuhaus N8, se pravi, ne več tistega za sejanje._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

@Zelenc, ne bo nobenih problemov, če boste presadili kar v navaden substrat za presajanje. Prehitro rast se da "krotiti"
z malo globljo zasaditvijo pri presajanju in z nižjo temperaturo. Tudi jaz sem bil prisiljen dati moje Habanere na okno v spalnici,
kjer je temperatura ne presega 17°C, ker so kazali že preveliko "voljo" do rasti. Wink

LP
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Kulsko, hvala vam za nasvete!

Wink
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Aja, pozabil sem še dopisati, da zaenkrat nič gnojiti. Cool

LP
Majro

Odgovor Napisal/-a Majro »

Moji sejančki pa rastejo prepočasi (komaj opazno od vzklitve) in sem jih danes z osvetljavo vred preselil kar v svojo sobo. Po moje bo kar temperatura glavni krivec, ki v prejšnji sobi ni presegala 16, 17 stopinj. Če se res izkaže tako in bodo sadike začele normalno rasti, vem kam gredo nazaj ko/če bodo to počele prehitro! Laughing
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

mfranc je napisal/a:
http://www.bolha.com/rastline/zunanje-rastline/sadike-semena/suhi-plodovi-in-semena-najmocnejsih-cilijev-extremno-pekoci--1296191940.html

Najbolje da ga kdo direktno vpraša, meni se ne da, po pregledu njegovih (številčnih) "pekočih cvetk" Laughing v tekstu spodaj

>>Najbolj pekoči deli ploda so pečke in mehka notranjost.<<

Se mi zdi, da imam letos tudi kakšno naravno dimljeno sorto v planu, kao Wink - še več upanja polagam v tehniko dimljenja ala Pajo ...

LP
mfranc, malo midva tudi razmišljava v tej smeri, izdelati home made smoker._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori