no ko sem jaz imela cca 70 sort po eno rastlino so me nekateri spraševali če je z mano vse ok no in ker imam še vedno toliko sort se sploh ne morem odločiti_________________lp
AAA Sweet Solano Amana Orange Anna Russian Arbuznyi Azoychka Barnes Mountain Yellow Black Aisberg Black Cherry Black Etiopian Black fromTula Black Moor Black Prince Black Sara Blue Berry Bordo Brandywine sudduths Bychye Serdtse Chang Li Cherokee Lime Cherokee Purple Coastal Valley PL Copia Delicious Feuerwerk Dagma’s Perfection Earl s faux Evergreen Gabstopper Garden peach Gartenperle Gypsy Goldheart Goldene Konigin Gold Nugget, ker se je sam posejal Green Zebra (Heart ) cherry Jerica Jersey Devil Kumato Malakhitowaya Shkatulka Marmande Maskotka Mexico Momotaro Nedin Šljivar Old German Orange Banana Omar s Lebanese Opalka Palmira's Northern Italian Paul Robeson Pelato Siciliano Principe Borgese Purple Calabash Purple Russian Rusko bičije Russian Rose Rinaldo Rio Grande Ruslan Saint Pierre Sava Sleeping Lady Spear s tennessee green Sputnik Stupice Summertime green Sunbaby Yellow Sungella Tappyyyy Finest Teton de Venuse Tomaccio Tsar of Bells Zlotoye kupola Yellow Ailsa Craig Whippersnaper
Veliko preveč, ampak bi jih rada poskusila, upajmo, da se bo letos izšlo. Lp Nauta
notranjka, zdaj se ne sliši veliko, ko boš shranjevala semena, bo.
Meni se je tisto leto mešalo, ko sem imela 65 sort. Sploh nisem uživala v paradižniku, ampak samo gledala, kateri plod bo za semena, pa potem fermentiranje in ...
Letos bom, če bo vse po sreči, ostala na 38 sort vključno z balkonskimi sortami.
Držim pa fige, da bo dobra sezona in da ti vse sorte uspejo!
Matina-zgodnji srce-stalnica rdeč v grozdih-obilno obrodi ne glede na vreme, okusen opalka-dobi novo priložnost, lani je bilo slabo z njim 100&1000-rdeč češnjevec
Dodala bom še rumenega, najbrž bo Orange banana ali Chang li, da malo popestri barve v solati.
Temne, bele, zelene letos ne bom sejala kajti imajo domači predsodke do ne rdečega paradižnika in ga ne jedo.
Torej bo vse skupaj 6 sort in vsakih 10 semen kar bo kakšnih 40-50sadik, ponovno ni malo ampak parkrat manj kot lani
nxyz, rumenega ti priporočam Egg yolk, je zelo dober, zelo poln, takih popolno okroglih oblik, točno tak kot rumenjak in lepe rumene barve. Meni je bil lani med boljšimi, ko je vse drugo bolj ali manj plesnelo na vrtu.
Pa z opalko boš tudi zadovoljnaa, če bo le sonce poleti.
Zanima me, ali ima kdo seme zelenega paradižnika Grub's Mystery Green? Je namreč kar zgoden za zelenčka._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë