Menjave - pogosta vprašanja in pripombe, obvestila

Odgovori
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Jaz semen nikoli ne stejem. Presipam v drugo vrecko kar na oko. Odvisno koliko jih je v moji vrecki. Sicer pa nihce od nas ne seje tako velike kolicine istega paradiznika, da bi potreboval velike kolicine semen. Razen, ce ga kdo potem naprej prodaja. Meni sta dovolj dve semeni, ce mi obe skalita, tako imam drugo leto svoje seme.
Sem pa zelo vesela, ce lahko komu podarim semena za katerega vem, da jih bo posejal in jih z veseljem vzgajal. V sluzbi sem jih ze pol okuzila. Lani sem jim dala se viske sadik, letos pa kar semena in navodila za uporabo. Tudi jaz sem vesela, ce dobim kaksno novo sorto, ki si jo zelim. Zato vsem, ki ste mi kdaj poslali semena, se enkrat hvala! Razz
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pri meni se je zgodilo kdo ve kaj. pošljem vsaj 30 vrečk različnih semen lepo v narejno vrečko pa naredim paketek pa vežem s špagico pa dodam pečatni vosek pa pečatim pa prečrtam z rdečim svinčnikom moj naslov pa papaaa ode paketek a nikoli ne pride do naslovnika. obe strani sprašujeva na pošti kaj je sedaj to. pravijo, ni ni pošiljke. ni pošiljke ni več semen papa. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Sem med tistimi,ki semen ne štejejo,nekaj jih stresem v vrečko-odvisno koliko semen katere sorte imam.
Če komu pozabim odpisati se opravičujem,včasih vas je več in ko neko sporočilo preberem in ne odpišem takoj nastane cela zmeda in iskanje med odposlanimi in poslanimi...

Na kuverte in vrečke ne pišem forumskega imena,samo pravo,bom pa res od zdaj dalje še tega,da bo bolj pregledno.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

voda, lahko se zatakne tudi v nabiralniku. Pred leti sem dala možu kuverto srednje velikosti s precej semeni. Že, ko je dajal v nabiralnik, se mu je zdelo, da se je nekam zataknila, a je mislil, da je le poln pošte. Po tednu dni naslovnica še vedno ni dobila pisma. Pa telefoniram na pošto, povem, kje je bila pošiljka oddana in da se je nabiralnik nekam čudno odzval. In mi naslednji dan pove poštar, da se je res zataknila nekje pri vrhu, oni pa odpirajo samo spodnji del in kar pade ven, tisto odnesejo.

Tako da, če še ni poteklo preveč časa, probaj še ti.

Ravno zaradi takih možnosti je zelo dobrodošlo, da se prejemnik po prejemu pošiljke oglasi.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Po daljšem premisleku bom tule napisala:
letos bom imela čilije iz Zaninih semen, ki mi jih je prijazno poslala polno vrečko. A žal ni odprla moje potrditve prejema in zahvale. Mogoče se je sporočilo "zataknilo" v elektroniki Confused

Zana - če bereš - še enkrat - najlepša hvala za semenčka srce
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Se strinjam z vsemi,ki ste povedali svoja mnenja.Vi,ki ste dlje časa forumaši imaste vse že pošlihtano,kot se šika,mi ki pa smo bolj novi pa rabimo nekaj časa,da osvojimo te odlike.Tu na forumu so res ljudje,ki so vredni vsega spoštovanja,saj svoje znanje in izkušnje delijo z vsemi in ne samo to tudi,sadike,semena in vse ostalo in to brez plačno ali celo v svoj minus,kuverte,znamke,vrečke itd.
Jaz se poskušam,zahvaliti vsakomur,ki mi kaj pošlje,prinese ali kakor koli,razen če res nevem od koga je kaj prišlo,če sem se komu pozabil zahvaliti,se mu iskreno opravičujem.
Se je pa lansko leto zgodilo nekaj,kar sem se spomnil šele pred kratkim.Z enim forumašem sva se nekaj dogovorila in verjetno v poletni in jesenski ihti oba pozabila,boma pa to opravila letos,če bo slučajno prebiral to stran,mu povem,da mu pošljem na ZS slike in potem lahko po želji izbere,kaj bi imel.
Tudi to se žal zgodi,čeprav je minilo nekaj časa upam,da ni prepozno in da stem,kar sem napisal nisem koga užaliv.
Prav v čast mi je biti del,takšnih ljudi,kot ste zbrani na tem forumu.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Muha pošta je v bližini in vsa pisma, pošiljke nesem tja na okence. že zaradi znamk. paketek je bil visok 10 in dolg 20 cm. ponoviti zgodbo ne morem ker nimam več semen. pa sem si rekla, da bom pošiljala priporočeno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Če se z nekom nekaj zmenim pričakujem sledeče. NI dobil naj me vpraša kdaj mislim poslati za vraga. JE dobil... stari hvala saj lahko na ZS. Toliko smo pa že vredni mar ne? Tako so me navadili starši in mislim, da se lahko vsak strin ja z menoj. NI pa nujno._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A na pošti si povprašala? Tudi za navadno pismo se potrudijo. Sem enkrat službeno poslala unikatni manjši vzorček in je prišla do naslovnika strgana kuverta. Pa so šli pogledat v svoje centralno skladišče in ga našli na tleh palec gor .

Drugo pa je, če površni poštar napačno dostavi. Po mojih izkušnjah se bolj zanimive pošiljke (semena, revije) takrat rade "zataknejo" v domačih nabiralnikih. Tako sem ostala recimo brez bančnega izpiska, brez naročene revije ... Tvoje je bilo pa sploh čisto prelepo zapakirano Wink Laughing .
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

V prvi prispevek sem prilepila nekaj usmeritev glede menjave, ki jih je po pripombah sestavila muha, v želji, da si bomo še naprej semena menjavali z veseljem in da bo čimmanj nesporazumov in slabe volje.
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”