Skupni nakup večje količine zrnc proti polžem

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Glede ure se mi zdi, da nismo čisto natančno dorekli. Metuljc je predlagala od 15. dalje, potem je bilo omenjeno okoli 16h.
Kdo pride ob 15h in kasneje ne more? Če ne pa lahko začnemo ob 16h.
Ctrj?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Uro sem ob 15. nastavila zaradi bobolino, ker vem, da en bi mogla čakati do 16. Ker je menda ne bo, lahko ob 16., kar se mene tiče.
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Jaz bom prišla okrog 16.30. Moram najprej v šolo po hčero.
Lp Nauta
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

crtj, povej prosim, od kdaj boš tam.

glede volumna: doma imam še eno škatlo od kilskega Ferramola. Premerila sem jo in rezultat kaže: 1 kg = 1 liter. Prosim, če lahko preveriš takole "na uč", ali ima ta pošiljka podoben volumen, da bomo vedeli, kakšno embalažo prinesti s seboj.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Gostota upoštevajoč zrak med zrnci je nekaj manj kot 1, zmeril sem 760 g na liter (500 ml = 500 g = 120 g posoda + 380 antipolž).

Kar se tiče ure, meni je načeloma vseeno in se lahko ravnam po tem, kako je ostalim najlažje.

Še par stvari...

- bo katera prinesla tehtnico ali jo jaz - imam eno majhno kuharsko, ne vem, ali bi jo šel obremenjevat s 7 kg recimo oziroma bi to pač šlo bolj počasi po kosih

- kako bodo v gostilni gledali na to, da mi tam pretakamo neke teroristične substance Smile
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Posode, ki bodo dostavljene, so 4 litrske, enajst jih je._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pretakanje bo ali zunaj ali pa se vnaprej v gostilni preveri, če imajo kak prostorček, kjer bi to nemoteno naredili. Ni fer do njih, da bi kar tako diverzantsko vstopili in se šli pretakanje, a ne?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

bobolino je napisal/a:
Posode, ki bodo dostavljene, so 4 litrske, enajst jih je.

OK, se pravi šlo naj bi nekje po 3 kg v takšno posodo. Te posode dostaviš direktno tja ali je še vedno aktualno, da se midva zmeniva ločeno za prevzem? Jaz bom kot kaže v dopoldanskem času bolj švoh (predvidoma izpad 9h-13h).

V sili se lahko pretaka tudi v čisto navadne trgovinske PVC vrečke, samo da predlagam dve eno v drugi, da zrnca ne pobegnejo ob kakšnem manjšem pretrganju.

Pretakanje zunaj je lahko problem v smislu, da je treba nekam na dovolj prijazno površino položiti tehtnico.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Imam dve tehtnici , ki bi ju lahko prinesla s seboj, če se zmenimo: ena je kuhinjska, deklarirana do 15 kg.

Druga je za obesiti ali v skrajnem slučaju držati v roki. Je pa treba na kavelj obesiti tudi tehtanec. Se pravi ali posode z ročem, ali vrečke z ročem. Točnost te je mislim okoli +- 5 dekagramov.

Dalje imam eno večje Hoferjevo vedro, ki ima merilo po litrih. Mogoče bi enkrat stehtali, potem naprej pa merili v litrih.

Meni se zdi pretakanje zunaj boljše, da ni treba nosit not in ven, bi bilo pa fajn imeti na tleh en polivinil, če se kaj strese.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Crtj, ker nimam časa pred deveto, po 13 pa tudi ne, sem v dogovoru za kako drugo pot, da pridejo posode do vas._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”