Skupno naročilo EM koncentrata

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

zuf je napisal/a:
Plamenka, škoda denarja za EM, jaz ti domačega podarim.

Zuf, hvala za ponudbo, a za bokashi, ker delam velike količine, bom kar naročila EM koncentrat.
Ob priliki pa z veseljem vzela malo količino od tebe, da bi naredila tekočino EMA ali kako se že imenuje, za zalivanje.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

kako veš da je pokvarjen?_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Postane sajasto črn, pacast in dobi čuden vonj po gnitju.
Kravzlj

Čudno.
Meni se pa to še ni zgodilo. Je pa res da ga hranim v "hobuku". Pokritim s pokrovom, ki verjetno ne spušča veliko zraka.

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Kravzlj, kje ga hraniš, na kakšni temperaturi in kako dolgo? Kdaj si ga namešal?

Jaz sem ga močno natlačila kar v posodo za Organko, ki zaprmej tesni. Potem me je pa zuf pregorovil, da sem šla pokukat, kako izgleda. Takrat je bilo samo malo bele plesni ob robovih. Ko sem čez par dni spet pogledala, je bio pa že vse čezinčez črno Rolling Eyes . Za vsak slučaj sem dala posodo na mraz, da po možnosti vsaj zaustavim proces, upajoč, da je pa morda od spodaj še kaj "užitnega". Od sedaj dalje ga bom delala samo še poleti in ga posušila na soncu. Tak posušeni se mi je super obnesel, tudi po 2 letih.
Kravzlj

Poleti ko sem delal v Tolminu, sem ga imel v senci za prikolico, zunaj na vseh vremenskih neprilikah, v tem hobuku.
Potem kar ga je ostalo, sem ga prenesel domov, kjer ga imam v kleti.
Naredil sem ga lani enkrat. Mislim pa da je prav narejen in da dela.
Deževniki vse pomalcajo Very Happy_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

muha je napisal/a:
Potem me je pa zuf pregorovil, da sem šla pokukat, kako izgleda. Takrat je bilo samo malo bele plesni ob robovih. Ko sem čez par dni spet pogledala, je bio pa že vse čezinčez črno Rolling Eyes .

Super, "dobra novica", bela plesen pomeni, da je stvar uspela in da pripravek dela tudi pri drugih.
Jaz sem mislil, da je bilo že v osnovi kaj narobe, pa ni!
Oprosti za zavajanje, izpustil sem pomemben podatek in namreč to, da če odprem in pogledam kako je uspel, vedno dam takoj na mrzlo, da se ustavi.
V nasprotnem primeru pride do sekundarne fermentacije, ki stvar pokvari.
Oprosti še enkrat.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Plamenka je napisal/a:
Zuf, hvala za ponudbo, a za bokashi, ker delam velike količine, bom kar naročila EM koncentrat.
Ob priliki pa z veseljem vzela malo količino od tebe, da bi naredila tekočino EMA ali kako se že imenuje, za zalivanje.

Sem pred kratkim uspešno naredil 200L posipa z domačim pripravkom. Smile No, sj, pač kupite, če ne marate domačega zastoj. (malo heca, ne zameri)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Muha, jaz sem tole spregledala. Je še aktualno?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Naročati mislim šele čez kakšen teden, do takrat je še čas, tako za EM, kot melaso.

Kupiti mislim tudi tistega za greznico, ker imam pretočno in želim, da gre naprej čimmanj oporečna voda. Pozimi žal nima smisla, ker je prehladno, sedajle počasi se bo pa tudi v tleh dovolj ogrelo.
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”