Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zvončki, narcise.. . .

crtj-admin
Site Admin

Zvončki, narcise.. . .

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Na parceli mi vsako leto požene več zvončkov, narcis. . . in drugega spomladanskega cvetja.
Ker vsi z veseljem delite svoje rože z mano, jih tudi jaz z vami.
Če kdo rabi lahko dobi. Samo navodila za presaditi rabim.
Najraje bi menjal pa za kako drugo sponmladansko cvetlico.

Lp Luka_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Najprej naj vse odcveti. Najbolje bi jih bilo izkopati šele kak mesec zatem. Pri zvončkih pa lahko počakaš, da dozori seme. Tamle enkrat junija je že za pobrat, ko se bilke, ki ga nosijo, upognejo do tal. Jaz potem potikam kar cele semenske glavice. Prvi cvetovi so čez 3 leta.

Enako lahko narediš pri narcisah, samo da te redkeje naredijo seme.
Kravzlj

Super. Potem če bo kdo hotel, bom naštimal zastavice, tam kamor moram kopat Very Happy

Lp Luka_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Kakšne narcise pa imaš? Mene zaenkrat najbolj zanimajo polnjene rumene, stara sorta, ki prva zacveti in jo je videti sem in tja še ob starih kmečkih vrtovih, in pa bele, najbolj enostavne.

Če bi bil kdo nestrpen: tako zvončki, kot narcise, preživijo tudi, če jih presajaš, ko so v polnem cvetju. Le nekaj več počitka rabijo do naslednjega cvetenja. Zvončke, ki jih imam po travniku, sem vse posadila, ko so cveteli. Sodelavka jih je kot okras delovnega prostora nasadila v veliko glineno posodo, ko so odcveteli, sem jih pa jaz odnesla domov in posadila na trato. Preživela je približno polovica, naprej pa skrbijo sami zase Very Happy .
Kravzlj

Narcise so če se prav spomnim rumene in bele.
Pomoje so te, ki jih iščeš. Ker so na moji kmetiji že pomoje več kot 10 let.
Dobiš sliko, pa boš povedala, če naštimam zastavico zate ,)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Muha,si me prehitela z vprašanjem,tudi mene zanima kakšne imaš.Jaz sicer kar cveti spomladi presajam v jeseni.Sem pa interisent za menjavo. Very Happy
Kravzlj

robert, kaj ponujaš? Dobiš, samo prevzem bova dorekla. Pa če pozabim me spomni ,)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Kravzlj, se priporočam, tako za slike, kot kasneje za kakšno čebulico. Od pomladi cvetočih ti lahko dam rumene in vijolične krokuse (glej prvi dve sliki) , če jih še nimaš. In še kaj, kar boš videl v živo, če prideš naokoli tam enkrat konec marca.
Kravzlj

Rumenih še nimam. Vijola imam mensezdi, tudi vijolice imam, če bo kdo rabil.

Ja, nujno pridem k tebi še po kakšno sadiko,obisk, in kak nasvet! Boš povedala kdaj, verjetno konec marca!_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori