Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cepljenje sadnih dreves
Ja lani sma z očetom cepila na naključen dan. Ni bilo muževno pa se je prijelo. Cepila sma v raskol in na omega rez. Koliko sem jaz razumel v šoli za raskol ni treba da je muževno zaradi tega ker lahko čaka. Ko bo prišel čas se bo kalus sam začel delat. Lahko si predstavljaš kot da skladiščiš cepiče na drevesu.
Pa ko smo bili pri tem da se slabo raraste če cepiš v raskol. Češnje cepljene lani.
_________________LP seba993
Pa ko smo bili pri tem da se slabo raraste če cepiš v raskol. Češnje cepljene lani.
_________________LP seba993
Pri stari hruški spodaj na veliko izraščajo neke veje. So polne bodic. Možno je, da je hruška preveč zasuta.
Do sedaj sem jih z muko rezal, ker tako pikajo. Pa me zanima če bi kdo iz slike znal razbrati, a je to možno porabiti za podlago:
Je pa to stara hruška, Conferans se mi zdi. Ene 30-50 let mora imeti.
LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Do sedaj sem jih z muko rezal, ker tako pikajo. Pa me zanima če bi kdo iz slike znal razbrati, a je to možno porabiti za podlago:
Je pa to stara hruška, Conferans se mi zdi. Ene 30-50 let mora imeti.
LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Bi si upal trditi, da so to koreninski izrastki iz podlage, na kateri je cepljena ta hruška. In če je to to, je zagotovo sejanec - divjak hruške.
Za potrditev tega počakaj na liste, če bodo ti podobni hruševim je identifikacija končana.
Lahko pa že sedaj poskusiš z odkopavanjem in če imajo ti izrastki kaj korenin jih lahko uporabiš za podlage.
Meni se je tudi nekaj podobnega pojavilo kakšen meter stran od drevesa (hruške).
Sem jeseni odkopal, v prepričanju, da bom dobil krasne nove podlage,
pa ni bilo niti enega laska korenin na njih, rasle se direkt iz debelejše korenine.
Za potrditev tega počakaj na liste, če bodo ti podobni hruševim je identifikacija končana.
Lahko pa že sedaj poskusiš z odkopavanjem in če imajo ti izrastki kaj korenin jih lahko uporabiš za podlage.
Meni se je tudi nekaj podobnega pojavilo kakšen meter stran od drevesa (hruške).
Sem jeseni odkopal, v prepričanju, da bom dobil krasne nove podlage,
pa ni bilo niti enega laska korenin na njih, rasle se direkt iz debelejše korenine.