Lepljenje stiropora in stirodura

crtj-admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Obnoviti moram nekaj odsevnikov/reflektorjev, ki jih uporabljam pri predvzgoji sadik. V glavnem še ostajam pri gospodinjski alu foliji, ki bi jo nalepil na stiropor.

To "znanost" Wink sem pred desetletji že obvladal; včeraj pa mi v Obiju in Bauhausu niso ponudili nič pametnega Rolling Eyes .

Kaj izkušenj?

LP_________________mfranc
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Epoksi smola. Lepi skoraj use in je zelo trpežna. Pa tut stiroporja ne razžira._________________LP seba993
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Jaz to prakticiram z obojestranskim selotejpom. Ampak moram pazit, ko "navijam" na podlago alu folijo. Za kaj takega je primernejša tista debelejša, ki jo proizvajajo v Impolu._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Kako naredite te odsevnike? Ravno rabim nekaj takega.

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
mfranc

Ja, sem stal pred epoksi smolami in so mi kot varianta. Moti me seveda, da so dvokomponentne.

Hudirja, pred desetletji, ko je kurilno olje postalo drago, sem odstranil radiatorje, za njimi, na steno, nalepil stiropor, čez pa še alufolijo. In še vedno je vse tam Rolling Eyes .

Lepilo so delali v Kamniku, za časa gnile Jugoslavije; sedaj je samo še uvoz .... Cool

Bobolino, selotejp?, ali kaj bolj konkretnega?, sem že tudi imel v mislih Wink .

nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

V Kamniku še marsikaj delajo ;)

Za lepljenje stirodura uporabljam brezkislinski silikon.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Ti novodobni obojestranski "hudiči" še betonske plošče med sabo zlepijo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Ja tudi silikon bi bil primeren če najdeš takšnega ki ne ražira stiroporja.
Ja poleg tega da je epoksi 2 komponenten me moti tudi da ga navadno dobiš v tistih špricah in ko ga odpreš ga moreš ponucat. Bi ga raj mel v stekleicah ki jih lahk po uporabi zapreš in jih maš za dle cajta._________________LP seba993
mfranc

seba993 je napisal/a:
Ja poleg tega da je epoksi 2 komponenten me moti tudi da ga navadno dobiš v tistih špricah in ko ga odpreš ga moreš ponucat. Bi ga raj mel v stekleicah ki jih lahk po uporabi zapreš in jih maš za dle cajta.

Eeeh, nekaj sličnega me moti tudi pri silikonih; ne morš verjet, kaj sem jih že stran zmetal Evil or Very Mad , ker sem (po)rabil sam recimo 10 % kartuše ... Rolling Eyes

Nxyz, hvala za "sled" Wink ; je to Belinka-Kemostik? Pri guglanju lepil za stiropor mi jih ni pokazalo Rolling Eyes .

Pri njih sem našel tale nasvet mojstrov http://www.lepljenje.si/ in že našel lepilo; samo še v trgovini ga moram najti ... da premislim

Odgovori

Vrni se na “Ustvarjalne ideje”