Lepljenje stiropora in stirodura

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Kravzlj je napisal/a:
Kako naredite te odsevnike? Ravno rabim nekaj takega.

Kravzlj, odvisno od posameznika, kako se jih loti, in od namena, lokacije, uporabe.

Dostikrat alu folijo samo vržem čez svetilko, da polovim še zadnje svetlobne žarke, ki bi hoteli pobegniti stran od sadik.

Konkretno rabim odbojnike ki jih namestim za rastlinami na oknu (med rastlinami in prostorom), in zunanjo svetlobo usmerijo nazaj na sadike. Meni se obnese stiropor, največkrat 2 cm (za druge primere tudi debelejši, močnejši), ali pa stirodur zaradi večje površine. Zadeva je tako lahka, da se ob slučajni zvrnitvi na sadike, tem ne zgodi nobena havarija.
Lahko vzameš tudi kakšne lahke, tanke plošče in jih oblečeš v reflektivne materiale. Tudi zelo svetle, bele plošče že marsikdaj zadoščajo, sploh pri odbojnikih za sončno svetlobo; ki jo je še pa še Wink .

LP_________________mfranc
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

mfranc je napisal/a:
seba993 je napisal/a:
Ja poleg tega da je epoksi 2 komponenten me moti tudi da ga navadno dobiš v tistih špricah in ko ga odpreš ga moreš ponucat. Bi ga raj mel v stekleicah ki jih lahk po uporabi zapreš in jih maš za dle cajta.

Eeeh, nekaj sličnega me moti tudi pri silikonih; ne morš verjet, kaj sem jih že stran zmetal Evil or Very Mad , ker sem (po)rabil sam recimo 10 % kartuše ... Rolling Eyes

jaz se potrudim pa kartuše pošteno zaprem tak da nimam teh problemov. Če pa ne zapreš dobro se pa hitro posuši._________________LP seba993
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Če rabiš manj epoksija, je mogoče fino mpogledati modelarske trgovine, kjer prodajajo 2-komponentnega po 1 dcl. Čeprav je cena kar, ampak so kar dolgo uporabni, pa res držijo.

mfranc, hvala, bom poskusil nekaj narediti za moje sejančke Very Happy

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

jaz bi raj uzel tut 0,5l če bi ga dobil v ločenih stekleničkah. pa še cenej je._________________LP seba993
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Stiropor in stirodur preverjeno dobro držio na steni (in med seboj), če za lepljenje uporabimo puerpen (vendar ne tisti napihljivi, ampak tak, ki je prav namenski za lepljenje).

Doza stane kakih 5€, na koncu ima slamico, v katero zapičimo krajši žebelj enakega premera, da se nam ne zasuši luknja.
Kasneje to slamico z žebljem samo odrežemo in je uporabno še naprej, enako delam tudi pri silikonu, le da tukaj ni potrebno odrezati, samo žebelj ven stakneš, pa je luknja spet pretočna..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Komplicirate , brezkislinski silikon ne bo stopil stiropora, stirodura, poceni je, če se ga na koncu dobro zapre se pa tudi ne posuši. Prednost, dobi se ga na vsakem vogalu, preprost za uporabo..
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Koliko časa pa držijo dobro zaprte kartuše; dve, pet, več let?

LP_________________mfranc
Odgovori

Vrni se na “Ustvarjalne ideje”