Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čajota - Sechium edule
Jaz sem čajoto, ki sem jo dobil, že pred mesecem dal v posodo z zemljo. Že takrat je imela okoli 5 cm poganjka, ki pa do danes ni skoraj nič zrastel. Zasul sem jo skoraj do poganjka, nič zalil in dal v klet. V kleti je temperatura od 8-10 stopinj, popolna tema, poganjek je lep, nič pretegnjen. Če bo tako počasi napredoval, ga bom čez mesec dni postavil na kletno okno, da dobi pravo zeleno barvo. Tako sem si zamislil, upam, da bo ratalo, ker imam čajoto prvič.
LP Franci
LP Franci
Trocki je napisal/a: |
Dobil sem plod čajote, kateri pa še nima nobenega poganjka. Kam moram dati plod, da mu bo sploh zrastel? |
Daj ga v stanovanje, na okensko polico, sobna temperatura. Če je polica hladna, podloži s kosom lesa ali stiropora.
Meni je nekaj plodov, ki niso pognali, zgnilo. gnitje je začelo v notranjosti. Sklepam, da so bili plodovi prezgodaj pobrani.
L.p.
Dajmar,
verjetno si dal v mrežico, da boš skupaj z njo presadil v zemljo. Glede na to, da je plastična jaz nebi, ker je korenina kar obilna, z debelimi poganki.
To spodaj je korenina 2 leti stare čajote(škarje so normalna velikost). Izkopal sem jo ven, ker mi je lani prekrila 4 trte in ni bilo nič od grozda. Letos bom posadil nove na drugi poziciji.
L.p.
verjetno si dal v mrežico, da boš skupaj z njo presadil v zemljo. Glede na to, da je plastična jaz nebi, ker je korenina kar obilna, z debelimi poganki.
To spodaj je korenina 2 leti stare čajote(škarje so normalna velikost). Izkopal sem jo ven, ker mi je lani prekrila 4 trte in ni bilo nič od grozda. Letos bom posadil nove na drugi poziciji.
L.p.