Morda imajo pa Neuhaus vse vrtnarije združene v Profesionalno vrtnarsko združbo, naša, na Marnem, jo tudi ima. Preverite v vaši bližini.
Seveda! Sem pozabila, da so ga lani imeli v vrtnariji Cvetko v Pirničah, ki je tudi članica te združbe. Samo ne vem, kdaj ga vrtnarije nabavljajo. Možno, da jim je sedaj še prezgodaj, ker se bojijo, da ga bo treba plačat, preden bodo vsega prodali. Večje povpraševanje se najbrž začne šele proti koncu marca, zato ga, domnevam, tudi naša KZ še nima.
Ne bi rada izpadla tečna, ampak združba, se pri nas bolj uporablja v nekih kriminalnih kombinacijah. Drugač se pa Profesionalna vrtnarska družba, ukvarja bolj z rastlinicami. _________________LP ŽižolaNazadnje urejal/a žižola 07 Mar 2015 13:21; skupaj popravljeno 1 krat
Tudi v našem kraju so ga ponovno dobili. V Kmetijski zadrugi._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë
Ne bi rada izpadla tečna, ampak združba, se pri nas bolj uporablja v nekih kriminalnih kombinacijah. Drugač se pa Profesionalna vrtnarska družba, ukvarja bolj z rastlinicami.
Čisto res, Žižola! Je prav, da jih zaradi nepazljive rabe jezika ne potiskamo v kakšno kriminalno združbo, ko pa se čisto nič kriminalno ukvarjajo z rastlinami - tako kot mi na Gartlcu._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
No, žižola, sem se pač zmotila. In meni izraz združba pomeni tudi marsikaj pozitivnega, recimo rastlinske združbe ali na splošno združbe živih bitij. PVD, skratka, da bo jasno. Sem hotela le pomagati, pa mi je očitno uspelo nekaj drugega.
Nakup zemlje je pa res ena velika znanost, sem brala predhodne objave, in sem sedaj čisto zmedena. Jaz sem paradižnike, jaltomato, paprike, litchi tomato, oz. vse kar si vzgajam sama (tudi ingver) sejala ali posadila v zemljo Terra Brill, ki se je sploh ne omenja, in se sedaj sprašujem, ali sem naredila napako, sedaj že razmišljam, da mi mogoče res vse skupaj malo počasi raste, ali pa se zdajle malo preveč že obremenjujem. Sem pa bila malo presenečena, ko mi niso vzklila vsa semena paprik - paradajzarice - , in sem šla malo brskat, in nasla enega črvička oz. vsaj podobno je bilo njemu. Mislila sem prepikirati v to zemljo...zdaj pa se sprašujem, ali naj grem kupiti katero drugo, npr. omenjate Klasmann, N8, Vermikompost, Neuhaus? Eno leto, oz. prvo leto mojega vrtičkanja, sem prepikirala v neko zemljo za rože, in mi nič ni raslo (nič čudnega, samo meni je bilo takrat čudno) in sem potem presajala,... Tega si res ne želim več. Katero zemljo naj kupim za prepikiranje? In katero zemljo potem za ven, za v lonce, za na vrt? Hvala za pomoč.
Tudi jaz sem predlani imela Terra brill in nisem imela dobrih izkušenj Lani sem pikirala v Klassmanovo zemljo in sem bila nadvse zadovoljna, letos pa v Neuhous N8 in sem spet super zadovoljna. S tema dvema res ne boš zgrešila! Za lonce na balkon sem pa jaz kar namešala malo lanske zemlje, malo Neuhaus N8 in malo domačega komposta. Se je izkazalo za dobro, bom letos ponovila