Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

KOKOŠI

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

iii, kak so lepi piščančki Smile
So tisti z golimi vratovi posebna vrsta ? so imeli nadarjenega frizerja Laughing Laughing
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Ja tisti so posebna pasma. Eni majo čist gou vrat eni pa imajo umes še malo perja-šal. Mamo samo eno kuro z čisto golim vratom pa morem še petelina dobit da jih bom imel več. Tistih z šalom kot jim pravimo pa jim imam več. In tudi petelina._________________LP seba993
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Hvala Seba!
BOJAN66

Odgovor Napisal/-a BOJAN66 »

Pozdravljeni, če je kdo , ki ga zanima majhen petelinček, ga dam(tistim, ki ste tu prijavljeni)...imam jih tri pa je preveč krvi;)..lp Bojan

ps

http://www.bolha.com/zivali/male-zivali/ptice/petelincek-1297632279.html?aclct=1425747920&kw=petelin%C4%8Dek
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Nekdo je imel iste probleme s plenilci, pa je naredil avtomatska vrata :
http://profilplast.si/vrata-za-kokosnjak

Cena ni najcenejša, ampak je le nekaj dela s temi vrati se mi zdi_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Če imaš kure, ki nimajo pristriženih peruti, lahko narediš vzletni/izletni kurnik, ki ima odprtino 1-2m nad tlemi. http://www.permaculturevisions.com/ChickenMansion.html
Kravzlj

Pred leti sem jaz kurnik kar na steno postavil. Samo palice za sedenje. Pa je delalo. Proti lisici mogoče. Kune ne brigajo te stvari_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Končno sem pri izdelavi kurnika.

A rabi vsaka kura svoje gnezdo oz. prostor ločen od ostalih ali si lahko kure ta prostor delijo?

Koliko je minimalna dimenzija prostora za gnezdo?
Kravzlj

Koliko kokoši in kak kurnik delaš?_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

V planu je do 5 kur. Kurnik premičen - dva ga zagrabita za ročke in neseta.
Odgovori