Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
jankec

Odgovor Napisal/-a jankec »

Pozdravljeni,

pomlad je pred vrati in z njo sem oživel tudi jaz iz zimskega spanja Smile
Konec tedna bom ponovno naročil asimine, če ima kdo želje za naslendnje sorte naj se mi javi do četrtka 12.03.2015.

Davis, Overleese, Rebecca's Gold, Mary Foos Jones, Taytoo, Belle, Taylor, Prolific, Mango, NC1, Itacha.

Prima in Sunflower pa bom v vsakem primeru naročil.

Več info na tel, ne se bat poklicat, sem prav prijeten fant Very Happy

lp
Janko
051 630 069
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Tale stric se pohvali, da ima najširšo izbiro asimin v EU, ne vem, ali je to res, ampak ima jih 50: http://exoticfruitplants.eu/index.php?route=product/category&path=18
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Crti tale stric ima vsega boga! (hardy citrus (-20)itd...) Ni da ni! Posluje pa s celo evropo! Kamor klikneš na njega nabašeš! Ga pa je imel priliko naš AndrejK že osebno spoznat, morda kaj pove... Wink_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Mr.dBoo

Odgovor Napisal/-a Mr.dBoo »

Sicer offtopic ampak.... tile citrusi so drugače kisli ko sam .... težko jih je konzumirati, imajo malo mesa in veliko koščic. Morda ti hibridi ne toliko in so kaj boljši ampak jaz jih še nikjer drugje sploh nisem videl kot tu pri njemu in nisem niti vedel da obstajajo.
jankec

Pozdravljeni,
v sredo 25.03. med 11 in 12 uro bomo v LJ in lahko pripeljemo asimine za tiste, ki ste predaleč.
Prosim pokličite me in se dogovorimo. Sadike so pa zelo lepe in velike.

lp
Janko
051 630 069
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

jankec, sem falil naročilo... je to ponudba samo za tiste, ki so ti predhodno naročili?
jankec

sunflower in prima 1216 je dovolj, ostale sorte sem pa samo po naročilu pripeljal.

lp
Janko
miha.miha

Odgovor Napisal/-a miha.miha »

zanima me sledeče...

katero gnojilo uporabljate za gnojenje asimin ? Asimina je posajena že 1,5 let ter bi želel, da maro pridobi na rasti Embarassed

... ali je še prezgodaj, da pričakujem kakšno opazno rast. Do sedaj je zrastla za max 5 cm
jankec

Če niste pretirani ekologi, je najboljša rešitev NPK 15-15-15 zdaj in še enkrat v juniju.
Je pa res da je rast v prvem letu usmerjena bolj v korenine, kasnje pa v krošnjo.

lp
Janko
miha.miha

Odgovor Napisal/-a miha.miha »

Pozdravljen Jankec

... asimini sem kupil pri vas (v sosednji vasi) in mi ne delajo problemov. Posadil bi še kakšno ampak mi počasi zmanjkuje prostora. Po prebiranju foruma računam na konkretno rast čez 2 leti. Sedaj je glavno, da se dobro ukoreninijo. Lansko leto sta celo lepo cveteli. Vsaka je imela po 5-6 cvetov, senčil jih nisem, sem jih pa zalival v pričetku poletja, ko je bilo vroče ter sušno.
Odgovori