Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Bi enkrat napisala seznam sort, ki si jih vzgojila? Zgleda, da jih ni malo, sigurno so pa vse dobrega okusa.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Hm, saj jih v bistvu vem na pamet :grin:

Zdaj, stabilni sta le dve sorti: 'Iva's Swet White' (ki ni križanec, ampak mutantek) in 'Iva's Red Berry', ostale so zaenkrat še nestabilne sorte, večinoma so to le slučajno najdeni križanci in/ali mutanti, ki jih skušam stabilizirati.

Od vseh sem namensko križala le 'Iva's Red Berry', in ker sem jo uspešno spravila do stabilnosti, sem nanjo tudi najbolj ponosna.

Tu so še:
Dark Copia Heart
Isys Baby
Isys Baby White
Young German Heart
Iva's Pink Russian
Stick Striped
Polički Divlji (najdenček, ki sem ga jaz le poimenovala, ni pa 'moja' sorta)

Imam še nekaj linij, ki jih skušam stabilizirati, niso pa moje sorte, so le izboljšave že obstoječih sort.

Letos bo pa nastalo še kar nekaj novih križancev, če bo šlo vse po planu Cool_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
Plamenka

Sem ravno opazila, da na tem forumu Iva's Red Berry' ni predstavljen.
Se veselim tvojih novih križancev, Ivčk.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Urejeno! Wink
http://forum.gartlc.si/gartlc-about3289.html_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Iva's sweet white mi je bolj zanimiv Very Happy
trajnica

Odgovor Napisal/-a trajnica »

Nisem še obupala nad črnuhi, mogoče letos bolje uspejo. Black cherry sem že imela in je res dobro uspeval, letos sem nažalost pozabila nanj Embarassed
Je še veliko za raziskat in jaz sem pravi firbec črv
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

pa saj imaš pomoje še čas za posejat_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Uporabniški avatar
Plamenka

Seveda, če zdaj poseješ, nisi še nič zamudila.
Uporabniški avatar
Plamenka

Moji zgodaj sajeni paradižniki, ki jih primerjam, napredujejo. Pri Stupice sem danes opazila prvi plodek. je je

Tudi Bloody Butcher je te dni začel cveteti in za njim Black Iceberg. Ta je kar zgoden glede na to, da ni v kategoriji zgodnjih ampak v midseason. Zanimivo pa je, da ima Subartic Plenty, ki naj bi bil najbolj zgoden paradižnik na svetu, še vedno samo popke, medtem ko je Stupice zacvetel že 10.3. Očitno mu moj način vzgoje ne ustreza preveč, nimam 'arktičnih' pogojev, za katere je bil vzgojen. Rolling Eyes Mogoče bi mu ustrezal krajši čas svetlobe.

Še vedno nisem našla bolj zgodnjega paradižnika od Stupice. Wink
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Plamenka, super! Jaz testiram še sorto 42 days, a sem semena dobila v začetku marca in jih jutri šele prepikiram. A bo sadikica pod lučko. Pri meni se cvetovi šele nastavljajo na tazgodnjih, sem pa Kimberley, Moldavskiy Div in Bloodybutchher že presadila v malo večje lonce, premera 15 cm._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori