Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vrtnica Ljubljana?

Moderator: Melona

Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Laughing Laughing Laughing
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Bi prej rekla, da je tezava v cem drugem. Pa ne bom o tem javno._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Bi se kar strinjala z Garden-jo.V tej naši preljubi domovini pa res nič ni nemogoče Vojak_________________LP
E.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Tudi jaz ne verjamem, da gre pri nas za floraterorizem. In če se že kdo tega boji, se ga najlažje rešiš ravno tako, da so vse stvari popolnoma javne in transparentne..
Tako da ja, se tudi jaz strinjam z Gardenjo..._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
lovor

Odgovor Napisal/-a lovor »

Več kot pol tisočletja je že minilo od vojne dveh vrtnic, Lancaster in York, ki še zdaleč ni pozabljena. Bilo bi lahkomiselno odmisliti možnost, da se podobne zgodbe ponovijo. Ne trdim, da bo tako, ampak v Ljubljani bi recimo rdeča vrtnica lahko predstavljala Jankovića in bela Strgarja, torej današnjega župana in bivšega, katerega ljudje pa še vedno občasno skrbijo prav za tivolski rožnik. Konflikt je skoraj predprogramiran.

Naj omenim, da je bil tivolski rožnik včasih varovan in predvsem vsak večer fizično zapiran; zdaj pa že vsaj leto ni več. Skozi noč se tako zadnje čase tam okoli motajo nenavadne sence postav in ne bi dvakrat uganjeval, da v rokah nosijo prav kramp in/ali pa lopato. Kdove, če bo na preizkusnem delu rožnika res zraslo to, kar je bilo tam prvotno posajeno ali nemara kaj povsem tretjega. Si mislite blamažo, če bi župan slovesno kot bodočo vrtnico Ljubljana nagradil navadno roso canino ali celo kakšno koprivo. Very Happy
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lovor je napisal/a:
Skozi noč se tako zadnje čase tam okoli motajo nenavadne sence postav in ne bi dvakrat uganjeval, da v rokah nosijo prav kramp in/ali pa lopato. Very Happy

To je čisto možno in ne redka praksa, če sodim po luknjah v javnih nasadih. Davno, v 80-tih prejšnjega stoletja, se je v klepetu eden mojih direktorjev z vrha dobro stoječe firme brezsramo pohvalil, da je vse grmovnice za svoj novi vrt napulil ob na novo zasajeni okolici avtoceste palec dol . Za nameček je čez par let povedal, da jih mora metati ven, ker jih je pregosto nasadil Rolling Eyes
Je bil pa zato prikrajšan za veselje ob večletnem opazovanju, kako iz malih potaknjencev zrastejo lepi košati in cvetoči grmi Very Happy .

Za vrtnico Ljubljana držim pesti, da ji bo ob vsem tem in onem uspelo obstati in razveseljevati mimoidoče.
moea

Odgovor Napisal/-a moea »

TURIZEM LJUBLJANA: OBVESTILO ZA JAVNOST
IZBIRAMO VRTNICO LJUBLJANA

Lani smo v rozariju v parku Tivoli posadili pet vrst belih vrtnic, ki konkurirajo v dveletnem izboru za vrtnico Ljubljana. V nedeljo, 7. junija 2015, od 10. do 13. ure vabimo meščanke in meščane v Tivoli na prijeten družabno-ocenjevalni dogodek, da skupaj izberemo zmagovalko. Glasovanje bo potekalo do 11. junija, 12. junija pa bo znana zmagovalka – bela vrtnica Ljubljana, ki bo krasila mestne parke in druge javne površine.

V Turizmu Ljubljana smo z Društvom ljubiteljev vrtnic Slovenije v želji, da bi izbrali vrtnico Ljubljana, pred dvema letoma k sodelovanju povabili več vzgojiteljev vrtnic v Evropi. Prejeli smo dve kandidatki iz Italije, dve iz Nemčije in eno iz Belgije.

Lani smo na prvi pomladni dan v rozariju v parku Tivoli posadili pet različnih vrst vrtnic, ki konkurirajo v dveletnem izboru za vrtnico Ljubljana – vrtnico, ki bo nosila ime slovenskega glavnega mesta. Bela vrtnica za »belo Ljubljano«, Zeleno prestolnico Evrope 2016 bo krasila mestne parke in druge javne površine.

Strokovna komisija vse od dneva zasaditve redno ocenjuje rast in cvetenje vrtnic, 12. junija pa bo znana zmagovalka. Del odločitve bo prispevala strokovna komisija, del pa meščanke in meščani Ljubljane s svojim glasovanjem.

Vabilo za meščanke in meščane Ljubljane:
Pomagajte nam izbrati vrtnico Ljubljana

Pripenjam obvestilo:

Drage meščanke in meščani Ljubljane!

V nedeljo, 7. junija 2015, od 10. do 13. ure, vas vabimo v rozarij poleg Čolnarne v Tivoliju na prijeten družaben dogodek. Obarvali ga bomo z glasbo, delavnicami, animacijami in s Knjižnico pod krošnjami. Dogodek v prijetnem okolju s cvetočimi vrtnicami je odlična ideja za družine, upokojence in vse ljubitelje cvetja.

Ogledali si boste kandidatke za vrtnico Ljubljana in najljubši boste lahko namenili svoj glas. K oddaji glasov vabimo do vključno 11. junija (pri rozariju bo na voljo glasovalna skrinjica), 12. junija ob 9:30 pa bomo na podlagi ocene strokovne komisije in glasovanja obiskovalcev rozarija uradno razglasili zmagovalko, ki bo krasila mestne parke in druge javne površine, namenjene nam, prebivalcem.

Preživite nedeljo z nami v naravi!

Turizem Ljubljana
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Kot je videti, jo imamo. Tantauovo mnogocvetnico in menda celo ne povsem belo. Kakor je bil izbor zavit v rahlo skrivnostne meglice, tudi obvestil o izboru in fotografij ni najti prav veliko.

http://www.ljubljana.si/si/mol/novice/96997/detail.html

http://www.deloindom.si/vrtnice/ljubljana-dobila-svojo-vrtnico
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

O tem je bilo kar nekaj govora v oddaji Dobro jutro na tvs1.
Nisem sigurna ali v petek ,mogoče v četrtek ta teden._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Meni osebno je bila najbolj všeč št. 5, ki je imela velik bel cvet in je zelo lepo dišala. Zdela se mi je tudi najbolj primerna za ime našega glavnega mesta. Res pa ni bila tako zdrava, kot št. 1 ali 2. Bi jo z veseljem imela doma, zdaj je žal ne bom mogla nikjer kupiti, ker ne vem, kako se bo imenovala. Na mojem drugem mestu pa je bila št. 1, bela mnogocvetnica. Najmanj primerna za 'belo Ljubljano' se mi je zdela ta kremasta, a tako so se pač odločili.
Odgovori