Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kompost na kubike
Za to in podobno (tudi za okrasne rastline, zelenice,...) naj bi se uporabljal kompost 2.kategorije (skladno z uredbo).
Uredba določa mejne vrednosti škodljivih snovi. To se pravi škodljive snovi v kompostu dovoljuje (zato tudi predpisana največja kolilčina uporabe s predhodno analizo obstoječe obremenjenosti tal s škodljivimi snovmi).
Nisem delala analize škodljivih snovi v zemlji z mojega vrta (mogoče jih je celo več kot je dovoljeno, ker se vrt nahaja v mestu), vendar pa se kar se pri svojem vrtnarjenju izogibam vnosu dodatnih škodljivih snovi._________________naredimo svet lepši
Uredba določa mejne vrednosti škodljivih snovi. To se pravi škodljive snovi v kompostu dovoljuje (zato tudi predpisana največja kolilčina uporabe s predhodno analizo obstoječe obremenjenosti tal s škodljivimi snovmi).
Nisem delala analize škodljivih snovi v zemlji z mojega vrta (mogoče jih je celo več kot je dovoljeno, ker se vrt nahaja v mestu), vendar pa se kar se pri svojem vrtnarjenju izogibam vnosu dodatnih škodljivih snovi._________________naredimo svet lepši
brbr je napisal/a: |
Na hitro sem preletela uredbo o kompostiranju... Ker je uporaba komposta (tudi 1.kvalitete) količinsko določena in omejena (8t/ha kmetjskih zemljišč, v povprečju petih let). To me je v mojem prepričanju o kvaliteti takih kompostov še utrdilo.... |
Ce se ne motim (tudi jaz sem na hitro preletel uredbo) gre tu za uporabo komposta, ko le ta se ni proizvod. (clen 15.3 in 20.1 ter 25 in 26.) Nisem pa seveda ziher. Bi potreboval odvetnika, da vse skupaj raztolmaci
Po svoje spada sem, naženite me, če ni OK.
Pogovarjam se z deponijo odpadkov za drobljen les. Ker je zdaj tak čas, da vidim, kako se z raznih koncev masovno odvaža počiščeno grmovje, obrezano drevje etc in sem računal, da se bo znašlo kaj tam.
Zanima me, ali je poleg oreha še kakšen takšen grm ali drevo, ki vsebuje drugim rastlinam zoprne snovi.
Za oreh računam, da ga nihče ne bi šel metati stran, zdaj pa preverjam, ali je realno pričakovati še kakšen riziko.
Pogovarjam se z deponijo odpadkov za drobljen les. Ker je zdaj tak čas, da vidim, kako se z raznih koncev masovno odvaža počiščeno grmovje, obrezano drevje etc in sem računal, da se bo znašlo kaj tam.
Zanima me, ali je poleg oreha še kakšen takšen grm ali drevo, ki vsebuje drugim rastlinam zoprne snovi.
Za oreh računam, da ga nihče ne bi šel metati stran, zdaj pa preverjam, ali je realno pričakovati še kakšen riziko.
Prosim, če debato o kompostiranju/zastirki nadaljujete v ustrezni temi... debato sem kopiral v:
- Zastiranje, zastirka
- Bokashi kompostiranje
Nadaljujte, kjer se vam zdi bolj primerno.
crtj, tvojo debato sem tudi prilepil v temo o zastirki - TUKAJ.
Prosim, če tukaj nadaljujemo v smeri IŠČEM Kompost na kubike.
Hvala.
- Zastiranje, zastirka
- Bokashi kompostiranje
Nadaljujte, kjer se vam zdi bolj primerno.
crtj, tvojo debato sem tudi prilepil v temo o zastirki - TUKAJ.
Prosim, če tukaj nadaljujemo v smeri IŠČEM Kompost na kubike.
Hvala.