Menjave na srečanju pri zufu

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Juglans, prosila bi te za kranjsko lilijo.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Juglans, jaz bi se priporočil za kakšen grm drena. Ampak ni še ziher če bom lahko prišel k zufu... se še koordiniram, trojni spored ta vikend.
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Juglans jaz pa bi te prosila za kranjsko lilijo. Na to srečanje žal ne bom uspela priti in bom koga prosila da jo prevzame zame če je seveda še na voljo.
A od zelenjave iščeš karkoli ali maš kej posebnega v mislih?
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Juglans, v kolikor bi lahko imela rumeni dren do jeseni v večjem loncu, bi tudi jaz prosila za eno sadiko. Stalne lokacije mu namreč sedajle spomladi še ne morem nuditi.
Pri meni je trenutno najbolj vroča roba ovčja volna, rabiš kaj? Od sadik pa moram še pogledat, kaj bi bilo za zamenjavo.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Tiana, v jeseni lahko dobiš sadiko tudi pri meni, lepo bo v loncu z lepimi koreninami, lanskoletni ali letošnji sejančki... mladika, ki se lepo prime in raste.
Presajanje starikavih grmov iz narave se meni ni obneslo.

Če bo še kaj placa za volno, prosim lepo...
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Zuf, če res lahko dobim jeseni pri tebi, potem bi te prosila raje takrat in te juglansove prepustim komu, ki že ima prostor pripravljen. Za volno se menim s posamezniki, da jo bodo (tisti, ki lahko) dobili že pred srečanjem in da bom lahko je čimveč pripeljala ostalim na srečanje.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Na, ta je pa lepa. Prav izpred nosa si (zuf) mi speljal kandidatko za dren. Tudi vredu.

Naj samo namignem, da so ti prav lepo vkoreninjeni, vzgojeni iz semena in zelo vitalni. Nobenega sekanja korenin, od vzklitja v loncu, še mlade rastline, visoke do 1m ob opori, skoraj mi šepetajo, da bi želeli biti vzgajani na debelcu. Bilo je že par cvetkov. Tako, v vednost za ostale morebitne interesente.
Do jeseni komot preživijo v posodi, le presajeni bi morali biti v malce večjo.

Za lilije ni problem, jih bo več kot dovolj, ... lahko tudi po dve, tri.

Volne imam dovolj, ravno te dni sem jo dobil še eno prikolico. Hvala.

Pri zelenjavi sem se letos zapičil v stebelno zeleno, a se je angažma s starim semenom izkazal za popolnoma jalovega. Zgleda, da bom resnično moral v trgovino.
Ostalega pa imam verjetno dovolj, .... edino morda, .... seme mehiških kumaric, onih malih, lepo pisanih "kosmulj". Če, slučajno ...
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Zuf, na srečanje ti lahko prinesem precej še neprepikiranih sadik paprik (več sort - višina cca 10 cm) in paradižnikov._________________Živeti na podeželju je najlepše!
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

juglans, dober trgovec si Smile tvoj dren je oživel na papirju Wink
če ne bo drugih interesentov, bi z veseljem tudi temu dreveščku dala dom Embarassed .

A si prepričan, da ne bi enega amaranta? Če bo tak kot na sliki (rumeno-rdeče-zelen), bo prava atrakcija vrta. Ga daš na drugi konec, kjer se ne bo ženil Laughing Laughing

Pa špinača je po mojem tudi "obvezna", menda odlično uspeva v vročini, ko solata omaga. Železa ima po moje obilo - ko sem seme namočila, se je v vodo razlila vijolična barva kot pri hipermanganu Shocked
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Zuf, jaz bi prosila tri sadike gomoljne zelene.
Juglans, če sem prav razumela, še ponujaš sadike drena. Če je možno, bi prosila za dve.
Prinesem lahko pehtran. Če je kdo interesent, ga bom razsadila in prinesla k Nebav'c (če me bo kdo pripeljal)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”