Danes na vrtu ali za vrt
-
- Kraj: Domžale
Re: Danes na vrtu ali za vrt
Poruval repo. Izplen je skromen, ker sem dokaj pozno sejal. Pa še vzklila le okrogla, seme Kranjske podolgovate ( od Semenarne ) je zatajilo.
Pograbil listje od kakija, fig in asimin ter ga nametal na dve očiščeni gredici, povrh pa potresel še malo komposta.
Zaščitil sem še radič pred nepovabljenimi gosti.
Ja, kar lep dan se je naredil, le kakšna stopinja več ne bi škodila ...
Pograbil listje od kakija, fig in asimin ter ga nametal na dve očiščeni gredici, povrh pa potresel še malo komposta.
Zaščitil sem še radič pred nepovabljenimi gosti.
Ja, kar lep dan se je naredil, le kakšna stopinja več ne bi škodila ...
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Grabila listje od kivija, pometla kar je listja zaneslo ob rob ceste, da se ob prvem deževju ne bodo mašili kanali. Direktno pod grmovjem sem ga še pustila, da ne grabim dvakrat. Leska in hortenzije še niso vsega odvrgle. Drobnolistno grmičevje (dojčija, vajgelija, skobotovec) tudi ne. Bo še ena lepa runda.Pospravila pozeble ostanke čajot. Bilo jih je za kar znatno kopico.
Krt pridno rije krtine. Danes sem bila preveč utrujena, da bi jih nabirala. Jutri bom izkoristila "prostovoljce". Sedajle je zemlja lepa, rahla, ravno prav vlažna, spomladi ob sajenju v lonce mi bo še kako prav prišla. Krt, lahko jih je tudi več, so kar pridni.
Krt pridno rije krtine. Danes sem bila preveč utrujena, da bi jih nabirala. Jutri bom izkoristila "prostovoljce". Sedajle je zemlja lepa, rahla, ravno prav vlažna, spomladi ob sajenju v lonce mi bo še kako prav prišla. Krt, lahko jih je tudi več, so kar pridni.
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Danes na vrtu slikamo polno luno
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- Seasmoon
- Kraj: Obala
Danes sem tudi jaz grabila listje. Bo pa treba še najmanj 2x. Z dragim sva gledala, da bi kupila nove grablje in sicer takšne, da lahko regulirava pahljačo. Sem predlagala tudi sesalnik listja, sam on raje ne bi. Bi bilo pa fajn tole pri figi, ker figa je nizka in tam, kjer se ne da priti z grabljami.
Pa že nekaj let se spogledujeva z robotsko kosilnico. Ampak nekak s tem še obotavljava. Ne dolgo nazaj, ko sem šla na sprehod sem videla robotsko kosilnico, ki je kosila med oljkami in meni se je zdelo super. Dragi se boji, da če jo kupi, da mu jo ukradejo, ker te kosilnice so drage.
Pa že nekaj let se spogledujeva z robotsko kosilnico. Ampak nekak s tem še obotavljava. Ne dolgo nazaj, ko sem šla na sprehod sem videla robotsko kosilnico, ki je kosila med oljkami in meni se je zdelo super. Dragi se boji, da če jo kupi, da mu jo ukradejo, ker te kosilnice so drage.
Life is like a game ... play it ...
-
Danes posadila cesen - nekaj Anke, ostalo pa tri razlicne sorte, zal imen nimam. 25 vrst po 15 strokov. Saj bi sadila vec Anke, pa je nimam vec. Cesen sem razkuzila v vodi s pepelom. Na koncu sem gredo pokrila z mesanico listja in trave.
-
- Kraj: Občina D.Toplice
Reees veliko listja imam, grabim to uporabno biomaso vsaj 20x/sezono.Seasmoon napisal/-a: ↑So Nov 16, 2024 6:45 pm Danes sem tudi jaz grabila listje. Bo pa treba še najmanj 2x. Z dragim sva gledala, da bi kupila nove grablje in sicer takšne, da lahko regulirava pahljačo. Sem predlagala tudi sesalnik listja, sam on raje ne bi. Bi bilo pa fajn tole pri figi, ker figa je nizka in tam, kjer se ne da priti z grabljami.
Ni mi slabsega kot kovinske pahljacaste grablje, ker so takoj polne nabodenega listja. Plasticne pahljacaste pa so top >> ti priporocam, da nabavis vsaj par razlicno sirokih, dobi se jih ze vsepovsod.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Končno sem izruvala še preostale ti koruze. Bile so bolj za okras, sajene zelo pozno. Naredile so lepe storže, žal pa precej slabo oplojene in zato z malo zrnja. Meni so všeč tudi za okras in za raznolikost na vrtu. Nimam pa ptic, ki bi se hranile s koruzo, saj je ostajala vsa, kar je je bilo med sončničnimi semeni.
-
- Kraj: Radegunda, Golte
Včeraj sem posadila polovico česna, danes še do konca. Potem bo dragi navozil kompost, da ga pograbim enih par centimetrov čez česen. Letos spet sadim samo čebulice, nekaj malega iz strokov sadilnega česna in nič iz jedilnega. Lani se mi je to zelo obneslo. Ne pokrivam z listjem, ker ga veter vedno odnese. Posadila ga bom manj kot prejšnja leta, saj sem ga imela kljub temu, da mi ga je skoraj polovico napadla muha, več kot dovolj.
Do napovedanega snega morava pokriti s kompostom še druge grede. Najbrž bom pobrala tudi do konca por in vse korenje.
Veselo na delo, dan je prijeten, sončen in kakšna stopinja nad ničlo.
Do napovedanega snega morava pokriti s kompostom še druge grede. Najbrž bom pobrala tudi do konca por in vse korenje.
Veselo na delo, dan je prijeten, sončen in kakšna stopinja nad ničlo.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
- Seasmoon
- Kraj: Obala
In ravno iz tega razloga se moram še toliko bolj truditi pri grabljenju listja. Sosedi imajo plastične in jih bom vprašala, kako je delati z njimi in, da vidim, če mi bolj ustrezajo.GrGr napisal/-a: ↑So Nov 16, 2024 9:15 pmReees veliko listja imam, grabim to uporabno biomaso vsaj 20x/sezono.
Ni mi slabsega kot kovinske pahljacaste grablje, ker so takoj polne nabodenega listja. Plasticne pahljacaste pa so top >> ti priporocam, da nabavis vsaj par razlicno sirokih, dobi se jih ze vsepovsod.
Life is like a game ... play it ...
-
- Kraj: Žiri-NM
Včeraj sem bila na njivi v kratkih rokavih. Noro, kajti oba jutra, sobotino in nedeljsko, sta bila krepko pod minusom, voda v vedrih je imela led. Ob 15 h se sonce skrije, takrat pritisne mraz. Škode na njivi ni bilo, ker nimam več ničesar, razen korenja, peteršilja, kolerabe, solate, zelja, motovilca in radičev. Smo prenesli homemade ogrodje, tj. kovino za na tla in plastične 6 ali 8 m loke (ne vem več točne mere) na njivo, kjer imam radič. Pokrili smo s polivinilom loke, na dveh straneh sem ga zasipala z zemljo, ker ga v nasprotnem veter odkrije ne glede na težo obtežitev. Zemlja je preveč suha, ampak bolje sedaj, kot pa v blatu in moči delati to. Tako imam lepo pokrit prostor z radičem, motovilcem in solato, ki bo januarja (če ne bo preveč snega), pripravljen za setve in sajenje.
Hortenziji so pomrznili listi.
mož je združil dva ločena kupa komposta, da je nastal eden sam. Naslednjič bova naredila konkretno ogrado, ker sedaj sem imela okoli odslužene palete, ki so seveda z leti strohnele.
Ujel se je voluharček, na travniku je bila zaplata brez trave in mini luknja. Seveda sem ponovno nastavila past.
Krti neumorno delajo ogromne krtine, vedno zmagajo.
Vrtnice imajo polno cvetja, zato jih nisem še porezala. Krizantemini cvetovi so vsi rjavi. Sedaj je pa res čas za sneg.
v soboto sva bila na Moški pameti. Upam, da še koga ne prime, da bi šel poslušat to nesmiselno g....
Hortenziji so pomrznili listi.
mož je združil dva ločena kupa komposta, da je nastal eden sam. Naslednjič bova naredila konkretno ogrado, ker sedaj sem imela okoli odslužene palete, ki so seveda z leti strohnele.
Ujel se je voluharček, na travniku je bila zaplata brez trave in mini luknja. Seveda sem ponovno nastavila past.
Krti neumorno delajo ogromne krtine, vedno zmagajo.
Vrtnice imajo polno cvetja, zato jih nisem še porezala. Krizantemini cvetovi so vsi rjavi. Sedaj je pa res čas za sneg.
v soboto sva bila na Moški pameti. Upam, da še koga ne prime, da bi šel poslušat to nesmiselno g....