Kavica za dobro jutro
- Melona
- Kraj: Litija
Re: Kavica za dobro jutro
Dobro jutro, še posebej Jonu in njegovim, čestitam in želim vse dobro in veliko takih lepih mirnih in veselih kavic!
Sredina januarja, vesela sem, dan se daljša. Pregledujem semena čilijev, počasi bo treba začeti. Pa prastara semena zavreči. Me na neogrevani zaprti terasi tako v prste zebe, da so prav nerodni. Kar naj bo še mraz, kdaj bo, če zdaj ne.
Sredina januarja, vesela sem, dan se daljša. Pregledujem semena čilijev, počasi bo treba začeti. Pa prastara semena zavreči. Me na neogrevani zaprti terasi tako v prste zebe, da so prav nerodni. Kar naj bo še mraz, kdaj bo, če zdaj ne.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Beki, čestitam za Jona in želim vse dobro vsej družinici!
-
- Kraj: Žiri-NM
Beki, veliko zdravja, veselja, predvsem pa mirnih, prespanih noči želim.
-
- Kraj: Radegunda, Golte
O, Beki, iskrene čestitke! Naj vam bo zdaj še lepše, ko ste postali družinica!
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
Dober dan.
Mami Beki, čestitke. Upam, da ste vsi v redu in naj tako tudi ostane.
Mami Beki, čestitke. Upam, da ste vsi v redu in naj tako tudi ostane.
- Seasmoon
- Kraj: Obala
Vreme je lepo, a mrzlo. Končno ni več burje.
Ko se s prijatelji dobimo na kavi in imamo debato o učiteljih in profesorjih. Pa smo se spomnili na obdobje, ko smo hodili v šolo.
Moram reči, da zdaj čisto drugače gledam na njih kot takrat, ko sem hodila v šolo.
Treba pa imeti za ta poklic jeklene živce.
Ko se s prijatelji dobimo na kavi in imamo debato o učiteljih in profesorjih. Pa smo se spomnili na obdobje, ko smo hodili v šolo.
Moram reči, da zdaj čisto drugače gledam na njih kot takrat, ko sem hodila v šolo.
Treba pa imeti za ta poklic jeklene živce.
Life is like a game ... play it ...
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Dobro jutro!
Naš forum je izgleda zelo privlačen na rusko-ukrajinskem področju. Skoraj devno brišem eksotične prijave iz tega področja, zadnje dni pa, morda ste že opazili, tudi prispevke v cirilici. Kdor jih bo opazil, preden jih izbrišem: nikar odpirati linkov! Lahko, da vsebujejo zlonamerne viruse. Glede na vse vdore, ki so si jih privoščili v zadnjem času, je bojazen na mestu. Še posebej pri tistih, ki se morda javljate iz službenih računalnikov.
Naš forum je izgleda zelo privlačen na rusko-ukrajinskem področju. Skoraj devno brišem eksotične prijave iz tega področja, zadnje dni pa, morda ste že opazili, tudi prispevke v cirilici. Kdor jih bo opazil, preden jih izbrišem: nikar odpirati linkov! Lahko, da vsebujejo zlonamerne viruse. Glede na vse vdore, ki so si jih privoščili v zadnjem času, je bojazen na mestu. Še posebej pri tistih, ki se morda javljate iz službenih računalnikov.
-
Dobro jutro.
Muha, sem vzela na znanje...
Lep dan vsem.
Muha, sem vzela na znanje...
Lep dan vsem.
- Melona
- Kraj: Litija
Dobro jutro, dež, vlaga, da je občutek mraza do kosti.
Se pripravljam na zobno protetiko. Pokličem v ZD, ker me zanima, kako gre to v našem zdravstvu. Prvi prosti termin je 18. 4. 25, takrat se naredi pregled in načrt. Za vsako puljenje zoba je čakalna doba pol leta, torej prideš na vrsto dvakrat letno. Ko je zobovje sanirano, ja, prav ta izraz uporabljajo za stanje, ko je pripravljeno na protetiko, pošljejo dokumentacijo v potrditev na ZZZS. Ko dobijo potrditev, se protetike končno lotijo. Če je potem treba spuliti še kak zob, plačaš vsako naknadno vstavitev zoba v protezo sam. Je potem čudno, če vse rine na Hrvaško? Stroškov menda ne povrnejo. Da te mine!
No, nisem hotela nikogar zamoriti. Lep dan želim.
Se pripravljam na zobno protetiko. Pokličem v ZD, ker me zanima, kako gre to v našem zdravstvu. Prvi prosti termin je 18. 4. 25, takrat se naredi pregled in načrt. Za vsako puljenje zoba je čakalna doba pol leta, torej prideš na vrsto dvakrat letno. Ko je zobovje sanirano, ja, prav ta izraz uporabljajo za stanje, ko je pripravljeno na protetiko, pošljejo dokumentacijo v potrditev na ZZZS. Ko dobijo potrditev, se protetike končno lotijo. Če je potem treba spuliti še kak zob, plačaš vsako naknadno vstavitev zoba v protezo sam. Je potem čudno, če vse rine na Hrvaško? Stroškov menda ne povrnejo. Da te mine!
No, nisem hotela nikogar zamoriti. Lep dan želim.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Melona: točno tako je. Pri meni je vse skupaj trajalo več kot dve leti. ZZZS je plačal vse zdravljenje in del protetike, za ostalo sem morala seči v svoj žep. Naslednjič, ko bom spet v podobni situaciji, bom najprej z zobozdravnico (ima koncesijo) pregledala, kakšna je razlika, če bi šla za protetiko samoplačniško, na ZZZS pa samo za zdravljenje. Mislim, da v takem primeru ne bi bilo treba čakati na odobritev ZZZS. Če se to sploh da. Nekateri hodijo tudi nekam na Bled. Tam menda vse uredijo mimogrede. Ne vem pa, kako je s ceno niti, ali je vse samoplačniško.