Kavica za dobro jutro
-
Re: Kavica za dobro jutro
Dober dan.
Vstajam vedno bolj zgodaj. Izgleda, da se moja zimska hibernacija počasi končuje.
No, predno sedem za računalnik, pa mine kar nekaj ur.
Kar se tiče protetike... Naš učitelj taijiqana je bil popolnoma brez zob in je čakal na "socialne" zobe zelooo dolgo (več kot eno leto). Ko je končno dobil protezo, pa jo je moral pred obrokom kar nekaj časa jemati iz ust, ker se je povsem odvadil jesti z zobmi...
Zjutraj sem po radiju poslušala oddajo o o jeziku. Govora je bilo o raziskavi, ki poteka pod okriljem Instituta za slovenksi jezik Frana Ramovša. V ta namen je na spletu "besedomat.si" test poznavanja slovenskega jezika. Želijo si, da bi test rešilo kar največje število ljudi, saj bi s tem dobili najboljši možni vplogled v uporabo in poznavanje slovenskega besedišča. V naboru imajo pripravljenih 80.000 besed. Vsak test vsebuje 120 naključno izbranih besed. Tako ga lahko rešimo poljubnokrat, ker je možnost, da bi se besede ponavljale, majhna.
Vstajam vedno bolj zgodaj. Izgleda, da se moja zimska hibernacija počasi končuje.
No, predno sedem za računalnik, pa mine kar nekaj ur.
Kar se tiče protetike... Naš učitelj taijiqana je bil popolnoma brez zob in je čakal na "socialne" zobe zelooo dolgo (več kot eno leto). Ko je končno dobil protezo, pa jo je moral pred obrokom kar nekaj časa jemati iz ust, ker se je povsem odvadil jesti z zobmi...
Zjutraj sem po radiju poslušala oddajo o o jeziku. Govora je bilo o raziskavi, ki poteka pod okriljem Instituta za slovenksi jezik Frana Ramovša. V ta namen je na spletu "besedomat.si" test poznavanja slovenskega jezika. Želijo si, da bi test rešilo kar največje število ljudi, saj bi s tem dobili najboljši možni vplogled v uporabo in poznavanje slovenskega besedišča. V naboru imajo pripravljenih 80.000 besed. Vsak test vsebuje 120 naključno izbranih besed. Tako ga lahko rešimo poljubnokrat, ker je možnost, da bi se besede ponavljale, majhna.
-
- Kraj: Rimske Toplice
Hvala, brbr.se malo pohvalim, v naj 6% sem padla v 1. poskusu. 5 od 120 sem jih zgrešila.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Poudarjam, ker se mi zdi od sile zanimivo. Čim bom imela čas, se ga lotim.brbr napisal/-a: ↑Pe Jan 17, 2025 9:31 am
-
Vsak dan 1x, pa si bomo razširili besedišče, ker nam poda celotno analizo.
-
- Kraj: Domžale
In koliko časa traja, da tale forum odpošlje zasebno sporočilo?
Jaz imam enega sedaj že pol ure v fazi "Odhajajoče" ... ?!
Jaz imam enega sedaj že pol ure v fazi "Odhajajoče" ... ?!
- muha
- Site Admin
Toliko časa, dokler ga naslovnik ne prebere. "Odhajajoče" pomeni, da ga čaka v njegovem predalu. Na starem forumu je pisalo "odposlano". Jaz imam enega med Odhajajočimi že od 22. novembra! Za sadjarvid.
-
- Kraj: Domžale
Aha, zdaj razumem. Čeprav sam pa ne bi tega poštekal, ker ni logično.
- Seasmoon
- Kraj: Obala
Danes sem šla v hosto po dolgem času. Želod je zrel in čas je za nabiranje. Sam stvar je precej zafrknjena in ne vem, če se bom tega lotila. Problem je, ker so želodi skriti pod debelo plastjo listja in ni ravno preprosto priti do njih, pa še nekateri so preluknjani ali pa počeni. Tam, kjer je pa želod lepo viden, pa ni zrel. Mah ....
Life is like a game ... play it ...
- muha
- Site Admin
Dobro jutro!
Naredimo si lep dan, oblačnosti in mrazu navkljub.
Naredimo si lep dan, oblačnosti in mrazu navkljub.
-
Dobro jutro! Tako, kot piše muha. Imejmo lep dan.