Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
Optimist je napisal/a: |
@AndrejK Sej si čist not padu! Katere sorte pa poseduješ? Dobro si ti to naredu! Poskrbeti bo treba še za namakanje! @vinkoz Nekam velik plod se mi zdi! Si več kot mesec pred nami! Čemu je bolj okrogel? Mix? |
OPTIMIST.
Računal sem, da boš dal za AndrejK konkreten odgovor. Pa nič. A si kdaj slišal za material (enkratna uporaba) za INFUZIJE.Pa še pri vsakem urejaš kapalko.
Muči te okrogla ASIMINA. Da---pelod od Davis in onemogočeno opraševanje z drugim peledom-pokritje cveta.Se da zgoditi ,da bo naslednji mesec tudi kalupiranje v nadaljevanju- vse odvisno od rastnih razmer.
lp. Vinkoz
Imam naslednje sorte, vse posajeno spomladi 2013:
Mango - slaba rast
Mitchell - srednja rast
NC-1 - zelo bujna rast, veliki listi
Overleese - zelo slaba rast
Pannsylvania gold - bolj slaba rast, rahlo opečen
Prima 1261 - dobra rast
Rebecca's Gold - slaba rast
Sunflower - dobra rast
Wilson - srednja rast, močno opečen
Senčenje na zgornji slike deluje samo 1 uro (sem napačno ocenil), tako da sem okrog drevesc napikal še leskove veje. Še danes zdržijo, potem bo pa spet kakšen teden luštno
Asimine so posajene na koncu vrta, ki ga praktično vsak večer namakam z vodo iz ribnika. Vsak 3 dan tudi del z asiminami. Drugače je pa v jarku (zaraščen del za asiminami) potok, ki izvira 15m stran. Tako da če bo stalna potreba po namakanju, bom položel cevi in namakal kar s pomočjo prostega pada.
LP, Andrej
Mango - slaba rast
Mitchell - srednja rast
NC-1 - zelo bujna rast, veliki listi
Overleese - zelo slaba rast
Pannsylvania gold - bolj slaba rast, rahlo opečen
Prima 1261 - dobra rast
Rebecca's Gold - slaba rast
Sunflower - dobra rast
Wilson - srednja rast, močno opečen
Senčenje na zgornji slike deluje samo 1 uro (sem napačno ocenil), tako da sem okrog drevesc napikal še leskove veje. Še danes zdržijo, potem bo pa spet kakšen teden luštno
Asimine so posajene na koncu vrta, ki ga praktično vsak večer namakam z vodo iz ribnika. Vsak 3 dan tudi del z asiminami. Drugače je pa v jarku (zaraščen del za asiminami) potok, ki izvira 15m stran. Tako da če bo stalna potreba po namakanju, bom položel cevi in namakal kar s pomočjo prostega pada.
LP, Andrej
Andrejj, po vsej verjtnosti maš sedaj več kot dost vode! Mango pri meni uspeva enako kot prima (zelo dobro), medtem ko Owerlese nikakor ne spelje in mi ga vsako leto hoče posmoditi. Po 2h letih ko ga imam ni kaj dosti napredoval. Morda pa letos explodira! Jaz sem ene gnojil s hlevskim gnojem, ene pa s "Petrolovo guano"._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....