Dianthus - klinček, nagelj, nageljček
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
- Melona
- Kraj: Litija
Re: Dianthus - klinček, nagelj, nageljček
Po presajanju ni kupček telih dišečk nič lepši, kot je bil na starem mestu. Razraste se ne in stebelca so spodaj neugledno rjava. Saj ne da bi že kdaj kje videla blazino belih binkoštnih nageljčkov brez te grde ogolelosti.

Sem pa že skoraj obsedena z njimi. Jih je kdo uspešno razmnožil? Na kakršen koli način. Nekje na netu sem prebrala, da jih s potaknjenci razmnožimo med cvetenjem. Poskusila bom.

Kasneje bom pobrala še seme in ga posejala.

Sem pa že skoraj obsedena z njimi. Jih je kdo uspešno razmnožil? Na kakršen koli način. Nekje na netu sem prebrala, da jih s potaknjenci razmnožimo med cvetenjem. Poskusila bom.

Kasneje bom pobrala še seme in ga posejala.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Res z videzom ne očarajo, z vonjem pa toliko bolj
- muha
- Site Admin
Beli so neprimerno bolj delikatni od rožnatih. Izkušnje s presajanjem so podobne tvojim. Razmnoževala sem jih samo z delitvijo (učinek delitve: namesto enega spodobobno velikega šopka imam sedaj dva malo manj spodobna).
Rjasta blazinica: mogoče so preveč v senci. Šla sem pogledat moje, so na najbolj osončenem in odcednem mestu in so blazinica ter stebelca lepe zdrave barve. Glej na spodnji fotografiji.
Letos jim nameravam dati nekakšen okvir, da bodo bolj zamejeni od okolice. Morda zgornji del počenega glinenega lonca ali kako votlo opeko. Kar mi bo prišlo pod roke. Pri alojzijevih lilijah se je nekaj podobnega dobro obneslo.
Palec gor za poskus s potaknjenci. Skoraj bi moralo uspeti, zakaj ne ? Semena še nikoli nisem opazila, bom pa pozorna. Nekateri se z njim lepo razmnožujejo in medsebojno križajo, za druge pa menim, da semena sploh ne naredijo ??
Rjasta blazinica: mogoče so preveč v senci. Šla sem pogledat moje, so na najbolj osončenem in odcednem mestu in so blazinica ter stebelca lepe zdrave barve. Glej na spodnji fotografiji.
Letos jim nameravam dati nekakšen okvir, da bodo bolj zamejeni od okolice. Morda zgornji del počenega glinenega lonca ali kako votlo opeko. Kar mi bo prišlo pod roke. Pri alojzijevih lilijah se je nekaj podobnega dobro obneslo.
Palec gor za poskus s potaknjenci. Skoraj bi moralo uspeti, zakaj ne ? Semena še nikoli nisem opazila, bom pa pozorna. Nekateri se z njim lepo razmnožujejo in medsebojno križajo, za druge pa menim, da semena sploh ne naredijo ??
- muha
- Site Admin
Še nekaj pravkaršnjih posnetkov.
Variacije mislim, da sternbergovega klinčka . Original sem dobila od Stare postaje, ostalo so samosevci. kupljeni pred leti Iz nakupa ali križanec - ne vem več točno. beli binkoštni - od Plamenke Tale pa letos ni hotel zacveteti:
Variacije mislim, da sternbergovega klinčka . Original sem dobila od Stare postaje, ostalo so samosevci. kupljeni pred leti Iz nakupa ali križanec - ne vem več točno. beli binkoštni - od Plamenke Tale pa letos ni hotel zacveteti:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- muha
- Site Admin
Melona: si pogledala, če imajo tvoji beli kaj semena? Moji beli ga nimajo, vsi tulci so prazni. Pri drugih sortah je seme že zrelo. Nekaj sem ga pobrala in načrtno vrgla k eni trajnici v lonček. Preostalega prepuščam materi naravi.
Kako izgleda s potaknjenci - so še živi?
Kako izgleda s potaknjenci - so še živi?
- Melona
- Kraj: Litija