Gojenje jajčevcev

Odgovori
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Re: Gojenje jajčevcev

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Moj uspeh z jajčevci je spremenljiv, zadnja leta slab.
Letos "sem pridelal" pol kubika komposta in sem za probo dal 3 jajčevce v lonce v čisti kompost, 3 iz istega pakiranja pa v solidno zemljo na vrt, katerega gnojim le z listjem in le minimalno še z briketi gnoja. Lega je povsem enakovredna, pol metra narazen.
Razlika je presenetljiva! V loncih so krasne, krepke rasti in imajo že plodove dolge do 5 cm, tisti v vrtu pa so kilavi in plodov ne bo še dolgo. Zanimivo, očitno so "požrešni"...
živa
Kraj: Žiri-NM

Re: Gojenje jajčevcev

Odgovor Napisal/-a živa »

Oj, lani nič kaj prida jajčevcev, letos so bili prestari v loncih, kar nekaj jih je napadlo, listi porumeneli, odpadli. Dobili so star gnoj, malo kurjakov, zastirko in en plodič se je nastavil. Res pa je, da je krt vse prerešetal, so bili uveli, potem sem rove zasipala z zemljo, sadila nazaj. Imajo bogato zastirko, senčilno mrežo čez in v preteklem tednu sem 4 x škropila s praženimi jajčnimi lupinami. krt pa je vedno dejaven :evil: :evil: :evil: Čakam še voluharja, ki bo pod zastirko užival v grickanju korenin.
Mislim, da sem prepozno začela, ker sem včeraj potrgala 3 velike plodove paradižnike Romea, črni spodaj. Nič, prevroče v naših koncih, kjer je bilo prejšnji teden malo nad 38 stopinj.
Odgovori