Gobarjenje 2025
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Re: Gobarjenje 2025
Vidiš, nekaj dobrega (okusnega) pa deževje le prinese. 

-
- Kraj: Rimske Toplice
Le glej, da bo košara za 4. oktober vsaj do polovice
polna.

-
- Kraj: Radegunda, Golte
Kaj je z vami, gobarji? Ne gobarite, ali jih imate toliko, da si ne upate povedati?
Jaz sem na morju gledala fotke na fb in cedila sline. Takoj danes zjutraj sem šla pogledat - našla ene pol kilce majhnih, mladih, lepih. Upam, da ta vrtec naznanja, da se končno tudi pri nas začenjajo.

Jaz sem na morju gledala fotke na fb in cedila sline. Takoj danes zjutraj sem šla pogledat - našla ene pol kilce majhnih, mladih, lepih. Upam, da ta vrtec naznanja, da se končno tudi pri nas začenjajo.

Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
V zadnjem tednu se je pestrost gobje rasti znatno povečala in se z visokih leg razširila tudi v dolino. Na nekaterih rastiščih so gobani kar najbolj pogosti zastopniki populacije. Zanimivo je, ko nekaterih rastiščih najdemo skupaj Poletne in Jesenske gobane, med njimi pa že tudi kak Borov goban. Slednjemu je spet prevroče, se bo pa zagotovo pojavil po ohladitivi naslednji teden, skupaj z vrsto značilnih jesenskih sort.
Ker iz ukinjajočega Moj album spet ne morem (ne znam) potegniti fotk, je tole lahko le gobarsko nakladanje. Najbolje, da preverite v gozdu.
Ker iz ukinjajočega Moj album spet ne morem (ne znam) potegniti fotk, je tole lahko le gobarsko nakladanje. Najbolje, da preverite v gozdu.

-
- Kraj: Radegunda, Golte
Pri nas se zadnja leta tudi jeseni pojavijo poletni in jesenski skupaj. Najbrž zato, ker zaradi suše poletnih sploh ni bilo. Borovih pa pri nas ni, nimamo borov.
Upam, da jih bo še kaj po dežju in ohladitvi.
Upam, da jih bo še kaj po dežju in ohladitvi.

Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Kraj: Domžale
O, Danilo, še živ ?!
Sem ravno zadnjič razmišljal, da bi te malo poklical ...
Meni letos prav ne uspe kaj veliko gobariti. Še tisto, kar sem nabral, sem večino "spravil v promet" v službi.
Sem ravno zadnjič razmišljal, da bi te malo poklical ...
Meni letos prav ne uspe kaj veliko gobariti. Še tisto, kar sem nabral, sem večino "spravil v promet" v službi.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Nič lažjega! Odpri fotografijo. Ob desnem robu imaš v spodnjem meniju Prenesi fotografijo
Klikneš vanjo in takoj se naloži na Prenos v tvojem PC. Kar ti tudi napiše v seznamu, ki ga sproti dopolnjuje zgoraj pod robom.
VAŽNO: te fotke na Mojalbum so že primerne velikosti in jih takoj lahko prilepimo v Gartlc.
-
Muha, hvala. Ja, saj vem, lahko bi se malo porudil. Andrej, živ pa sem. Novo koleno po nekaj mesecih odlično opravlja delo. Ker sem prav zaradi njega oddal večji vrt v Šmarci, mi ostaja več časa za ostalo-