Z vrta na mizo

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Re: Z vrta na mizo

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Plamenka, saj nisem pisala, da bi kontrirala tebi.
Le skozi moje biološko znanje sem utemeljila, zakaj in kje AI piše neresnice.
Saj se spomniš one zgodbe o citronski kislini, ki bojda povzroča raka. Spomladi, na kavici na Livadi sem jo povedala. No, takrat je bil vir hude neumnosti časopis, objava pa tudi na internetu. Če ni jasnega in ostrega demantija v takih primerih, se ta neumnost širi med ljudmi in skoraj lahko postane resnica, vsaj med določeno, žal veliko, populacijo.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Želela sem samo najti približne številke, kako se hranila, ki jih vsebuje solata, izgubljajo. Za približno predstavo.
ChatGTP je seveda treba jemati z rezervo. Kolikor vem, najprej uporabi najbolj pogoste podatke. Tako se zgodi, da ne izpiše podatkov iz najnovejše zakonodaje, ampak iz starejše. Ko se ga na to opozori, uporabi novejšo.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Dva namiga glede uporabe AI:
- vprašanje mora biti zelo natančno, lahko na široko napisano, po prvem odgovoru nadaljuj s podvprašanji,
- uporabljaj različne "modele" za ISTA vprašanja, vsi so (še ali tudi) prosto dostopni: ChatGPT, Copilot (Microsoft), Gemini (Google), WeChat, Grok (Viber),...
Na ta način postane brskanje podobno kot prej: iz danih podobnih ali celo različnih odgovorov si mnenje ustvarimo sami, z nujnim zavedanjem, da nihče ne garantira pravilnosti.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala, GrGr, nisem vedela, da jih je toliko.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Malenkost. Obstajajo javni in privatni UI modeli, mali srednji in veliki, javni in zasebni itd.
Zdaj jih itak tlačijo vsepovsod, obup! Lahko bi si recimo ta forum omislil enega malega svojega, ki bi "prebral" vso vsebino, pa še stari Gartlc za dobro mero in nam nato sintetiziral odgovore na vprašanja. Resno.
Ni pa za tem nobene potrebe, ne? Noro vesel sem, da sem že toliko star, ker tale AI bo še totalno, ampak TOTALNO sranje. Mirno lahko zatrdim, da mi je internet, s katerim sem skoraj od začetka gor rasel, dal noro veliko dobrega, zdaj pa je vir noro veliko slabega. Kriva pa sta dostopnost na GSMjih in neodgovornost za objave.
Boga deca! :(((
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

O tem, kako hitro solata izgublja hranilne snovi, sem tudi sam prebral menda v eni diplomi. Ampak je ne morem ponovno najti.
Za tolažbo pa sem našel to: https://www.zadovoljna.si/fit-in-zdrava ... olati.html. Ne rabimo se bati, kaj je solata izgubila, ko smo jo hranili, ker voda sama po sebi s skladiščenjem ne izgublja veliko. Česa drugega pa solata skoraj nima. Jejmo jo, ker nam je všeč. Ali je pač ne jedo tisti, ki jim ni všeč.
Odgovori