Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sadike za tiste, ki imajo manj kot jaz

crtj-admin
Site Admin

Sadike za tiste, ki imajo manj kot jaz

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Zdravo vsem skupaj,

Letos sem sejala boj preudarno, pa še vedno se mi je zalomilo in imam nekaj viškov. Premišljevala sem kaj z njimi. Absolutno so na voljo vsem tukaj, vendar so to sorte, ki načeloma niso najbolj iskane (novosadski jabučar, 1370 Heinz, par no name rumenih).
Moj šef je prostovoljec pri Karitasu, eden od odgovornih za razdeljevanje paketov in ostale pomoči. Naj povem, da poleg krvodajalstva načeloma ne darujem kakršnih finančnih sredstev in podobnega, ker vedno dvomim v čigave roke bo šlo.
Vprašala sem ga, povsem skeptično, če bi pri Karitasu vzeli viške sadik in podarili naprej. Takoj je bil za.
Verjamem, da nisem edina, ki ima viške. Verjamem, da vam je škoda zavreči rastline, ko ugotovite, da je zmanjkalo prostora zanje v vašem in sosedinem vrtu.

Torej, naredila bom nekaj pozitivnega in jih podarila naprej. Vabim vse tukaj, ki/če imate podobno situacijo, da se mi pridružite.

Lara_________________Dies diem docet
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Dobra ideja Smile .
Si bom zapomnila in povem, če mi bo kaj ostalo (ponavadi mi)._________________naredimo svet lepši
Cmru

Oj,

sadike lahko zbiram tudi jaz, če bi kdo želel raje meni prinesti. Vsak dan sem na relaciji LJ-Trebnje, delam v Lj na Rudniku, tako da..._________________Dies diem docet
Cmru

Sadike oddane v sredo. So mi poročali, da so šle za med in so se prerekali kaj bo kdo vzel_________________Dies diem docet
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Cmru, jaz imam še nekaj paprik na voljo, kaj več povem zvečer, ko vse presortiram, morda bo še kak paradižnik ali jajčevec. Pa kaka kapusnica. A je še aktualno?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Cmru jaz mam tudi še viške paradižnikov, če je še aktualno.
Enim so sicer spodaj začeli malo rumeneti listki, ker jih nisem presadila v večje lonce ampak ko se bodo presadili bodo prišli k sebi.
Cmru

Absolutno se lahko! Vzamem in dam naprej. Sorte ne rabijo bit oznacene, če jih kdo nima. Na zs več info

dodajam postu:
Sem se slišala s Karitasom. Sadike bi/bodo razdeljevali v sredo, 3.6. zvečer. Vso logistiko je treba speljat do takrat._________________Dies diem docet
Odgovori