Česen 2026
-
Andrej Banko
- Kraj: Domžale
Re: česen 2026
Zanimivo. Pri meni je tudi ves zunaj. Prvi so ven pogledali že lani, ampak nič ni poležalno ali zvito.
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
Re: Česen 2026
Si imel premalo snega. Tam na Dolenjskem ga je bilo že za božič več kot v Žireh, kjer ga ni bilo nič.
-
živa
Tak je bil včeraj moj česen. Med tem, ki je bil sajen oktobra in sajenim konec decembra skoraj ni razlike. Nujno ga bom morala pokriti, če ne bo minusa - zaradi čebulne muhe.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
-
živa
Vrste niso ravne, tako se bolje vidi, prav obrnjena. Vrst je 5
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
-
brbr
Katero sorto pa sadiš?
Pred dnevi sem šla pogledat moje na njivo. Še nikjer nikogar bodnega. Le nekaj rastlin (verjetno)slonjega česna, ki mi ga je dala znanka kot "debelega bosanskega" kuka izpod sena.
Pred dnevi sem šla pogledat moje na njivo. Še nikjer nikogar bodnega. Le nekaj rastlin (verjetno)slonjega česna, ki mi ga je dala znanka kot "debelega bosanskega" kuka izpod sena.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Jeseni sem posadila precej česna na visoko gredo in zastrla z miskantom. Vse še spi spanje pravičnega. Tudi če malo pobrskam, ne najdem nič zelenega.
-
živa
Brbr, ta česen je bil kupljen v Hoferju jeseni, 2 paketa sem kupila. 3 glave so bile. Ne vem, katera sorta je, imam drugje shranjen ta podatek.
Lpmami, ti imaš nižje temperature od naših.
Lpmami, ti imaš nižje temperature od naših.
-
brbr
Tudi različne sorte različno rastejo.
Anka najprej požene korenine in šele nato kalček. Tako pride na plano konec februarja, še raje pa v začetku marca. Ptujski jesenski, recimo, pa pokuka na plano že jeseni.Lani sem sadila tudi španskega Garcua, ki je tudi pokikal iz zemlje šele konec februarja, vendar pred Anko. Z drugimi sortami nimam izkušenj.
Anka najprej požene korenine in šele nato kalček. Tako pride na plano konec februarja, še raje pa v začetku marca. Ptujski jesenski, recimo, pa pokuka na plano že jeseni.Lani sem sadila tudi španskega Garcua, ki je tudi pokikal iz zemlje šele konec februarja, vendar pred Anko. Z drugimi sortami nimam izkušenj.
-
brbr
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Tole bo nekaj novega, zanimivega!
Moj "slonji" ima zelene, podobne poru. Zunaj je pa že od jeseni, ker ga skoraj ne pobiram in večina ostane v zemlji.
Moj "slonji" ima zelene, podobne poru. Zunaj je pa že od jeseni, ker ga skoraj ne pobiram in večina ostane v zemlji.