Pozeba 2026

Odgovori
aladin
Kraj: radovljica
Kontakt:

Re: Pozeba 2026

Odgovor Napisal/-a aladin »

Pri nas smo jo odnesli zgleda zelo dobro... brez slane, češnjice in ostale zadeve se še dobro držijo na pecljih, prav tako cvetovi ameriške borovnice
Beki

Odgovor Napisal/-a Beki »

Slika

Pri nas je padlo za kratek čas na nulo, nato pa ob svitu strmo gor. Paradižnik, ki je ostal v rastlinjaku zaenkrat ne kaže kakšnih sprememb.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Hm, a da v rastlinjaku pri nuli v okolici prav tako pade na isto temperaturo? Sem si mislil, da je stopinjo ali 2 vec.
Imas folijo ali PC plosce?
Sicer pa fina "igracka", podas podrobnosti? Zakaj pa ob svitu tako strmo gor, sije direkt na senzor sonce?
Beki

Odgovor Napisal/-a Beki »

Oj, rastlinjak je na polnem soncu, nobene sence blizu, folija iz vetise, pripeta s sponkami, z dosti "zračenja" - spoji niso ravno diht.
Igračko pa imam izposojeno, žal ne bo ves čas pri meni: https://datalogger.lu/gb/shop/23-mx2203 ... V0A8-IwRwA
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi v mojem plastenjaku so jutranje temperature izenačene z zunanjimi, saj tudi ni hermetično zaprt, zato v primeru potrebe rastine dodatno pokrivam. Pod kopreno pa je topleje, danes zjutraj + 5 °C. A, ker je v njem manj vlage, kot zunaj, računam na to, da rastline laže prenesejo temperature okoli ali blizu ničle. Moji paradižniki so v njem že par tednov pa lepo napredujejo. So sicer nekoliko nižji, kot bi bili ob vzgoji na toplih okenskih policah, a zato bolj temno zeleni in čvrste pokončne rasti. Razen tistih, ki jim je šibka rast že v naravi. Cvetijo pa še ne.

Nekako imam vtis, da je za dobro rast zelo pomembna tudi toplota tal, ki je v plastenjakih/rastlinjakih gotovo precej višja, kot v okolici in ostane enako topla tudi čez noč.

Balkončkarji, ki sem jih v hladnih nočeh nosila na toplo, imajo iz prvih cvetov že kar nekaj lepih plodov.
Odgovori